Уляна Супрун вимагає негайно розблокувати МОЗ: ліки «застрягли» на складах

11:19, 13.02.2019
Уляна Супрун вимагає негайно розблокувати МОЗ: ліки «застрягли» на складах

Окружний адмінсуд досі не виніс рішення про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я (Укрфото)

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляє, що 13 лютого поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.
 
Про це вона повідомила на брифінгу, передає "Українська правда".
 
Уляна Супрун нагадала, що Окружний адмінсуд досі не виніс рішення щодо клопотання Кабміну про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.
 
"Ми сприймаємо це як навмисне затягування процесу. Робота міністерства заблокована вже тиждень. Ми вимагаємо, щоб суддя негайно оголосив рішення", - сказала вона.
 
Уляна Супрун також додала, що відразу після брифінгу поїде до Кабміну, щоб вирішити питання розблокування діяльності МОЗ.
 
"Після прес-конференції я їду в Кабмін. Сьогодні є засідання  уряду, і ми будемо вирішувати це питання. Міністерство буде розблоковане", - сказала Уляна Супрун.
 
У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина, заявила, що через блокування роботи МОЗ страждають хворі.
 
"Ці люди тримають у заручниках не нас, а хворих. За кожним нашим підписом стоїть людське життя", - сказала Ольга Стефанишина.
 
Вона пояснила, що наразі МОЗ не може завезти в регіони ліки для онкохворих, при тому що є ліки, які мають дуже короткий термін придатності.
 
"Вони просто лежать на складах. У нас спалах кору, а ми не може розвести вакцини для військових. За місяць у нас не буде вакцин у регіонах від поліомієліту, вакцини стоять на складі і не можуть поїхати в регіони. Хворі не можуть поїхати закордон на операцію", - сказала Ольга Стефанишина.
 
Нагадаємо, в понеділок 11 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд апеляції про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляну Супрун біля суду зустріли оплесками, а її опонента Ігора Мосійчука - коридором сорому та вигуками "Ганьба!".
 
Рішення Окружний суд обіцяв винести пізніше, у вівторок 12 лютого, пославшись не великий обсяг матеріалів справи. Однак рішення суду досі оголошено не було.
 

Як повідомляла "УМ", Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я: судді не сподобався статус виконуючої обов'язки та громадянство очільниці МОЗу.

 

У свою чергу Кабінет міністрів оскаржив рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун.

 

Активісти також підтримали Уляну Супрун - у мережі активно шириться хештег #ПідтримуюСупрун.

 

Читайте також: Топ-5 речей, яких ви не знали про Уляну Супрун (відео)