На Інститутській встановили паркан, який може завадити слідчому експеременту в спрах Майдану

10:11, 28.01.2019
На Інститутській встановили паркан, який може завадити слідчому експеременту в спрах Майдану

Паркан заважає проведенню слідчого експерименту (фото: Громадське)

На вулиці Інститутській та Алеї Героїв Небесної сотні у Києві встановили паркан, який може завади проведенню слідчого експерименту у справах про розстріл активістів Євромайдану.

Про це повідомляє Громадське.

Паркан встановили від Алеї Героїв Небесної сотні і Хрещатика і майже до виходу із мето "Хрещатик" на Інститутській.

У Генеральній прокуратурі виданню заявили, що паркан заважає проведенню слідчого експерименту.

Керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк додав, що дозволу на встановлення паркану його відомство не давало.

Адвокатка родин загиблих Євгенія Закревська теж вважає, що паркан перешкодить слідчим діям.

«Слідчі експерименти не завершені… Прямо на тому місці, де стоїть паркан, вони не завершені. В мене є претензії до прокуратури також, тому що там була велика перерва у проведенні слідчого експерименту, вони пояснюють це хворобою експерта», — сказала Закревська у коментарі Громадському.

Вона зазначила, що зміна ландшафту місцевості заборонена, а встановлення паркану є зміною ландшафту.

«Паркан змінює ландшафт місцевості, він заважає проведенню слідчого експерименту. Це категорично неприйнятно і неправильно», — наголосила вона.

На запитання, які наслідки будуть, якщо паркан забудовники не будуть зносити, Закревська сказала: «Це невиконання рішення суду, це кримінальний злочин».

На табличці біля паркану значиться, що його встановили для того, щоб забезпечити роботи із будівництва Музею Революції гідності.

Цю інформацію журналістав підтвердив керівник музею Ігор Пошивайло.

Нагадаємо, проведення слідчого експерименту у справах майдану неодноразово відкладалося через те, що між відомствами тривала суперечка щодо порядку і відповідальності за знесення Меморіалу Небесній сотні біля виходу з метро Хрещатик на Інститутській.