Напад росіян на Азові: повна реконструкція подій 25 листопада (відео)

15:03, 04.12.2018
Напад росіян на Азові: повна реконструкція подій 25 листопада (відео)

Результати обстрілу Росією катера "Бердянськ" в нейтральних водах

Генеральна прокуратура України оприлюднила похвилинну реконструкцію нападу Росії на кораблі ВМС України поблизу Керченської протоки, яка доводить, що дії силовиків країни-агресора були сплановані та санкціоновані, а РФ свідомо порушила норми міжнародного права та напала на кораблі іншої країни.

Докази, у тому числі записи радіоперехоплення, доводять, що Росію завчасно попередили про прохід Керченською протокою військових кораблів України.

Заборону на прохід було отримано в останній момент, уже після тарану російськми кораблями буксиру "Яни Капу", тому, щоб уникнути подальших провокацій, кораблі ВМС України покинули протоку, але їх наздогнали кораблі ФСБ та Збройних сил Росії, атакувавши на кордоні нейтральних вод.

Сили сторін були нерівні, а застосовувати зброю на морі заборонено міжнародними договорами, якими вчергове знехтувала Росія.

Похвилинна реконструкція подій у Керченській протоці відображена на відео.



"Очевидно, що ця ситуація - однозначна провокація Кремля, дії нашого загону були не тільки законні, але і виправдані елементарною логікою. Мабуть, Кремль вирішив показово заблокувати протоку, і навмисно здійснив напад без найменших на те підстав", - прокоментував відео головний редактор "Цензон.Нет" Юрій Бутусов.

Нагадаємо, напад Росії на українські військові кораблі та захоплення в полон бійців ВМС України - частина плану РФ з окупації та взяття під контроль Азова.

Через недолугі дії та агресію РФ поблизу Керченської протоки відбуваються кораблетрощі торгових суден інших держав

Як повідомляла "УМ", розслідувачі BellingCat зловили ФСБ Росії на брехні щодо подій в Керченській протоці.