Роман Селіхов та Юрій Олійник загинули від вибухів на Світлодарській дузі

12:32, 12.11.2018
Роман Селіхов та Юрій Олійник загинули від вибухів на Світлодарській дузі

Роман Селіхов та Юрій Олійник підірвались на вибухових пристроях бойовиків у районі Світлодарської дуги

Військові Роман Селіхов та Юрій Олійник загинули 10 листопада в районі Світлодарської дуги.
 
Бійці підірвались на ворожих мінах.
 
Роман Селіхов
 
Про те, що загинув 42-річний Роман Селіхов, повідомив його батько.
 
"10 листопада на Донбасі в районі Світлодарської дуги загинув, підірвавшись на російській міні, мій син Роман. З перших днів російської агресії він добровільно пішов на захист України, і робив це героїчно. Він неодноразово був у безпосередньому зіткненні з росіянами, деяких полонив - і вони йому нарікали, що не винні, їм наказали!!!" - написав Павло Селіхов у Фейсбуку.
 
Роман Селіхов
 
Як уточнює військовий Сергій Сердюк, Роман загинув під час проведення інженерної розвідки між спостережними постами на Світлодарському напрямку, поблизу селища Луганське, внаслідок спрацювання радіокерованого фугасу - за 700 метрів від позицій українських захисників.
 
Селіхов Роман Павлович (позивний "Гера") народився 1976 року в Новомосковську Дніпропетровської області, жив у Дніпрі. Старший сержант, інструктор снайперів169 НЦ "Десна". Виріс в родині військових, дід - військовий льотчик, батько - ракетник.
 
Роман Селіхов
 
Закінчив юридичний університет, але працювати в МВС не захотів. Високоточна стрільба була його хобі.
 
Роман Селіхов
 
У 2015-2016 служив за мобілізацією, у 81 окремій аеромобільній бригаді розвідником 2-го взводу розвідроти, виконував обов'язки заступника командира взводу. Пройшов Попасну, Горлівку, Опитне, Авдіївку; опорні пункти "Зеніт", "Шахта Бутівка", "Мурашник". Після демобілізації знов вирушив на фронт до 72 ОМБр. 
 
У воїна залишилися батьки, дружина та дві дорослі доньки. 
 
Юрій Олійник
 
Про загибель Юрія повідомив його побратим Володимир Кухар.
 
"Вчора загинув наш бойовий побратим, боєць 12 БТрО (згодом - 12 ОМПБ) Юрій Михайлович Олійник (Юра "Полтава"). Юра вийшов на своє останнє бойове завдання як сапер на Світлодарській дузі", - написав він у Фейсбуку. 
 
Юрій Олійник народився 1974 року на Полтавщині, Кобеляцький район. Жив у Києві на вулиці Туполєва. Працював у Києво-Святошинському Дорожно-експлуатаційному управлінні трактористом. 
 
Юрій Олійник
 
На фронт прийшов із третьою хвилею мобілізації, з якою прийшло багато добровольців.
 
У 2014-2015 роках служив у 3 взводі 2 роти 12 батальйону, згодом - командиром відділення у 4 роті 12 батальйону. Отримав звання старшини.
 
"Був досвідченим бійцем і дуже хорошою людиною. І взводний, і ротний командири характеризують Юру з найкращої сторони. Фанат полювання. Любив хазяйнувати, смачно готував", - пише побратим загиблого. 
 
У бійця залишилися син і дочка, 1996 і 1998 років народження. 
 
15 листопада Юрію мало б виповнитися 44 роки.
 
Як повідомляла "УМ", Іван Воробей та Євген Летюк загинули 9 листопада від вогнепальних поранень поблизу Кримського Луганської області.