Владислав Карпун із 58-ї бригади загинув біля Новгородського

19:15, 08.09.2018
Владислав Карпун із 58-ї бригади загинув біля Новгородського

Владислав Карпун помер від поранень у шпиталі (фото: Новинарня)

Старший солдат 58-ї бригади Владислав Карпун із Полтавщини помер 8 вересня у шпиталі від смертельних поранень, отриманих напередодні в бою неподалік Новгородського.

Як передає "Новинарня", про обставини втрати розповіла на денному брифінгу представниця прес-центру ООС Вікторія Данильчук.

За її словами, найбільшого напруження ситуація на Горлівському напрямку набула о 13.30, коли противник переніс вогонь по опорному пункту, що на околиці Новгородського. Так, окупанти відкрили вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, противником застосовувалися трасуючі боєприпаси для підпалу сухостою та околиць Новгородського.

За 15 хвилин бою українські військові змогли припинити провокації з боку ворога, а згодом почали гасити пожежу.

"На жаль, в ході бою отримав поранення військовослужбовець Об’єднаних сил Владислав Карпун", - додала вона.



20-річний Владислав Карпун народився у Котелевському районі на Полтавщині.

"Карпун Владислав у серпні 2016 року добровольцем уклав контракт на проходження військової службу, після підготовки у 169 навчальному центрі, вже старшим солдатом стрільцем зенітно- ракетного взводу, захищав Батьківщину у 58-й окремій механізованій бригаді", - зазначають у Полтавському ОВК.

Побратими Владислава евакуювали його з поля бою, лікарі понад 6 годин боролися за життя бійця, але врятувати його не змогли.

Він помер після опівночі 8 вересня.

"За проявлені мужність та героїзм Владислава Карпуна представлено до державної нагороди посмертно", – повідомила капітан Вікторія Данильчук.

Нагадаємо, 5 вересня на фронті загинув Максим Авдієнко, який, як і Владислав Карпун, 18-річним юнаком став до лав Збройних сил України. Обом хлопцям на момент загибелі було 20 років.