Георгій Ольховський, Мар'ян Найда, Тарас Проценко, Михайло Щербанюк та Андрій Чирва загинули на Донбасі

08:30, 24.08.2018
Георгій Ольховський, Мар'ян Найда, Тарас Проценко, Михайло Щербанюк та Андрій Чирва загинули на Донбасі

Командир роти 128 гірсько-піхотної бригади, кримчанин Георгій Ольховський, а також бійці батальйону "Айдар" Мар'ян Найда, Тарас Проценко, Михайло Щербанюк та Андрій Чирва загинули 23 серпня на лінії фронту біля Кримського та на Донеччині.
 
Георгій Ольховський
 
Ольховський Георгій Сергійович, 1989 року народження, позивний "Ольха", загинув 23 серпня у Донецькій області, близько 2-ї години ночі під час обстрілу опорного пункту на лінії вогню від кулі снайпера.
 
Георгій Ольховський - командир гірсько-штурмової роти 15-го батальйону 128 ОГШБр, старший лейтенант, випускник Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. 
 
У січні цього року Георгію виповнилося 29 років, дома в нього залишилися дружина, дочка і однорічний син. 
 
 
"Георгій жив у Луцьку, але був родом з Криму (уродженець міста Сімферополь). За попередньою інформацією, Луцьк зустрічатиме Героя 24 серпня, на День незалежності України. У неділю, 26 серпня, в місті Луцьк відбудеться прощання з Георгієм Сергійовичем Ольховським", - розповів у Фейсбуку полковник Сергій Сердюк. 
 
У зв'язку з похороном військовослужбовця, 26 серпня в Луцьку буде оголошено День жалоби.
 
Ще четверо захисників України загинули в ході 4-годинного бою, який почався о 5:50 поблизу Кримського.
 
"Ворог під прикриттям артилерії та мінометного вогню зі східної околиці Жолобка наблизився до передових позицій бригади та здійснив спробу захоплення спостережних постів вздовж Бахмутської траси. Для відсічі нападу застосовано резерви та нанесено вогневе ураження, внаслідок чого атаку противника вздовж Бахмутської траси було відбито", - повідомив Сергій Сердюк. 
 
Тарас Проценко
 
 
Тарас Проценко, військовослужбовець 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї ОМБр, загинув у ході 4-годинного бою, який почався о 5:50 поблизу села Кримське (Новоайдарський район).
 
Тарас народився 1976 року у Лисянському районі Черкаської області. 
 
Зі слів командира: "Під Кримським рашисти захопили блокпост. Полонених українських бійців розстріляно на місці, серед них наш земляк, який воював у складі добробату". 
 
26 серпня Тараса Проценко мають привезти на малу батьківщину. 
 
Андрій Чирва
 
 
Старший солдат "Айдару" 53-ї ОМБр Чирва Андрій загинув у ході 4-годинного бою, який почався о 5:50 поблизу с.Кримське (Новоайдарський район).
 
Михайло Щербанюк
 
 
Старший солдат 24-го ОШБ "Айдар" 53-ї ОМБр Михайло Щербанюк загинув біля Кримського. 
 
Мар’ян Найда
 
Старший солдат "Айдару" Найда Мар’ян Володимирович, 1997 року народження, загинув біля Кримського в ході висування резерву на правому фланзі батальйону. Родом зі Львова.
 
 
За словами військового журналіста Андрія Цаплієнка, це, на жаль, неповний список втрат за 23 серпня, оскільки бої тривають майже скрізь по всій лінії фронту, і повних даних ще не отримано. 
 
"Сьогодні важкий день. Таких давно не було. Свято, просякнуте кров'ю. Так саме, як і прапор, заради якого загинули ці хлопці", - написав журналіст у Фейсбуку.
 
Як стало відомо раніше, у Луганській області поблизу Кримського під час штурму позицій загинуло 4 українських військових, ще один захисник поклав своє життя на лінії фронту на Донеччині.