Дмитро Український «Шубін» загинув у сірій зоні Донбасу

10:17, 10.08.2018
Дмитро Український «Шубін» загинув у сірій зоні Донбасу

Дмитро Український був на фронті з 2014 року (фото: соцмережі)

Військовослужбовець 24 окремої механізованої бригади Дмитро Українець позивний "Шубін" загинув у районі Майорська (Горлівський напрямок) в середу, 8 серпня. 
 
Про це у Facebook повідомив волонтер Святослав Смук.
 
За його словами, в той день один з підрозділів бригади виконував розвідувальне завдання з виявлення противника в так званій "сірій зоні". В ході просування розвідувальна група потрапила в засаду противника.
 
"Для забезпечення відходу основної групи з району виконання завдань група прикриття прийняла бій. Після виходу основної групи був втрачений зв’язок з одним військовослужбовцем. Вже у районі збору, незважаючи на вогневий контакт, командир групи прийняв рішення організувати пошуки даного військовослужбовця, які результатів не дали", - передає волонтер слова підполковника Валерія Гудзя, комбрига 24-ї ОМБр.
 
 
Згодом з'ясувалося, що бойовики оприлюднили фото документів та тіла, яке потрапило в їхні руки в районі Майорська (Горлівський напрямок), заявивши, нібито український боєць переходив на їхню сторону, а "злісні укропи його завалили". 
 
 
За набитим ще влітку 2014 року татуюванням побратими опізнали загиблого товариша.
 
 
Дмитро Михайлович Український народився 3 листопада 1979 року в місті Хрестівка (колишнє Кіровське, Донецька область), позивний "Шубін". Останнім часом мешкав з сім'єю у Лисичанську. На фронті воював з 2014 року.
 
Як повідомляла "УМ", поблизу Золотого на Луганщині бойовики окупаційних військ влучили у транспорт українських військових із протитанкової зброї, у результаті чого загинув один армієць, ще один отримав поранення.