У Росії розбився вертоліт Мі-8 з 18 людьми: всі загинули (оновлено, відео)

13:07, 04.08.2018
У Росії розбився вертоліт Мі-8 з 18 людьми: всі загинули (оновлено, відео)

Загинули 18 осіб, які були на борту

У Красноярському краї Росії під час аварії вертольота Мі-8 загинули 18 осіб, які були на борту.
 
Про це повідомляють "РИА Новости".
 
"На борту повітряного судна знаходилися 18 осіб, в тому числі три члени екіпажу. Всі загинули", - сказало джерело агентства.
 
За його словами, на борту гелікоптера знаходилися співробітники компанії "Анкор".
 
Джерело уточнило, що Мі-8 розбився під час польоту, перед падінням він пролетів два кілометри. Повітряне судно зруйнувалося і згоріло.
 
Він додав, що вертоліт впав у безлюдному місці. 
 
"Місце падіння вертольота виявлено", - зазначив він.
 
Причиною катастрофи, за попередніми даними, могли стати технічна несправність або помилка пілота.
 
За даними ГУ МНС по краю, аварія сталася в двох кілометрах від населеного пункту Ігарка о 10:20 за місцевим часом (6:20 за Києвом).
 
 

В Красноярском крае 18 человек погибли при крушении вертолета Ми-8, который столкнулся с грузом, закрепленном на тросе другого вертолета. Ми-8 перевозил рабочих вахтовиков. Катастрофа произошла в Туруханском районе. Вертолет Ми-8, разбившийся в Красноярском крае, перед падением задел другой вертолёт. Машины вылетали друг за другом: первый вертолёт взлетел в 9:29, второй — в 9:43. Примерно через 10 минут Ми-8 лопастями задел груз первого вертолёта. На борту другой машины никто не пострадал. #krasnoyarsk_bro #krasnoyarsk #красноярск #красноярскийкрай #сибирь #russia #россия #вертолет #турухарскийрайон

Публикация от Красноярск/Красноярский Край (@krasnoyarsk_bro)

Як стало відомо, аварію вертольота Мі-8 в Красноярському краї спровокувало зіткнення з іншим вертольотом, який злітав з того ж майданчика. 
 
Про це пише російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело в оперативному штабі на місці НС.
 
"Попередньо, вертоліт з пасажирами злітав слідом за вертольотом, який перевозив на лебідці металоконструкцію і лопастями зачепив зовнішній вантаж першого вертольота", - повідомило джерело.
 
Екіпаж другого вертольота був змушений скинути вантаж на землю, щоб не зазнати аварії, люди на його борту не постраждали.
 
У соцмережах опубліковано відео з місця аварії вертольота Мі-8 у Красноярському краї. На ньому видно уламки вертольота. 
 
Голос за кадром говорить, що на борту перебували 15 пасажирів і троє членів екіпажу.
 
Разом з тим авіакомпанія "Ютейр" повідомила, що погодні умови для зльоту вертольота Мі-8АМТ RA-25640, що розбився, були простими.
 
"За попередньою інформацією, сталося зіткнення лопатей вертольота з вантажем на зовнішній підвісці вертольота Мі-8АМТ, RA-22427, який злетів раніше. У результаті аварії Мі-8 усі загинули", - заявили у прес-службі компанії.
 
Також повідомляється, що командир вертольота RA-25640 1985 року народження, закінчив Омське льотне училище, налітав 5990 льотних годин, з яких 2300 годин в якості командира повітряного судна. Вертоліт був випущений в 2010 році Улан-Уденським авіаційним заводом.
 
Джерело в оперативному штабі на місці НС повідомило, що на місці катастрофи Мі-8 знайдено "чорні ящики", проте встановити причини катастрофи вони навряд чи допоможуть. 
 
Як повідомляла "УМ", у Болгарії 11 червня в результаті аварії військового вертольота Мі-17 загинули двоє людей, ще одна постраждала.