Іван Войтенко із 72-ї бригади загинув після підриву на фугасі на Світлодарській дузі

17:02, 28.07.2018
Іван Войтенко із 72-ї бригади загинув після підриву на фугасі на Світлодарській дузі

Іван Войтенко загинув 27 липня

Поблизу Новолуганського на Світлодарській дузі загинув старший прапорщик, командир підрозділу 72-ї окремої механізованої бригади Чорних Запорожців, Іван Войтенко.

"Дядя Ваня... Завжди усміхнений, завжди на позитиві. Але вчора його не стало на землі. Розтяжка... І небо зустріло Героя, вишикувавши весь наш Небесний Батальон. Знову осиротів мій 3 бат моєї 72 омбр. Ваня... Десь ти нині там поруч з "Юджином", "Орлом", "Мауглі", "Акалеміком" та іншими, один з 152...", - написала у Facebook Олена Мокренчук, екс-речниця 72-ї бригади.

У прес-службі 72-ї бригади підтвердили втрати 27 липня.



Речник Операції об’єднаних сил під час брифінгу повідомив обставини трагедії: командир саперного взводу Іван Войтенко з позивним "Дядя Ваня" прикривав відхід групи, яка отримала докази застосування російської зброї, коли спрацював керований фугас.

"На Світлодарському напрямку виконував небезпечне завдання з ведення інженерної розвідки підступів до наших позицій один з найдосвідченіших саперів — Іван Войтенко. Будучи на посаді командира підрозділу, він не скористався своєю владою, а особисто виконував небезпечне завдання на лінії зіткнення. Завершивши огляд та знявши декілька російських «сюрпризів», залишився в небезпечному районі й прикривав вихід групи, яка доставляла докази російської агресії", - сказав Анатолій Стельмах.

"Впевнившись, що група відійшла на наші позиції, доповів про завершення виконання завдання. За мить пролунав вибух. Підлеглі вже за хвилину були біля свого командира, але врятувати його вже не змогли. Ймовірно спрацював керований ворогом фугас. Іван Войтенко — один з найкращих воїнів Об’єднаних сил — загинув. Командування об’єднаних сил представило героя до нагороди посмертно", - продовжив він.



Іван Войтенко народився 1974 року, проживав у Білій Церкві на Київщині.

Пішов на фронт у 2014 році, обороняв промзону Авдіївки.

Як повідомляла "УМ", 26 липня поблизу Новолуганського загинув боєць 72-ї бригади Артур Безсмертний із позивним "Ронін".