Латвієць Артур Безсмертний «Ронін» загинув на Світлодарській дузі

09:33, 28.07.2018
Латвієць Артур Безсмертний «Ронін» загинув на Світлодарській дузі

Артур Безсмертний загинув під час переміщення підрозділу на іншу позицію

Громадянин Латвії Артур Безсмертний з позивними "Ронін" та "Друг Латиш"загинув під час бойового завдання на лінії фронту поблизу селища Новологунаське на Світлодарській дузі.

Про загибель Артура Безсмертного виданню "Новинарня" розповіла колишня військовослужбовиця Оксана Якубова, яка була в 54-й бригаді заступником командира батальйону по роботі з особовим складом, коли там служив Ронін.

"Він був снайпером. Громадянин Латвії. 1978 року народження. В нього один із батьків має українські корені. От він і поїхав на війну. Спочатку був у "Правому секторі". Потім призвався до нас у 1-й батальйон 54 омбр. Але він був дуже класний снайпер, і його забрали до взводу снайперів 54-ї бригади", – каже Якубова.

Згодом військовий перейшов на службу до 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

"Латиш воював з 2014-го. Пройшов багато гарячих точок, у тому числі 2 ротації на дузі. Нещодавно вкотре пережив учєбку в Десні. Він постійно вчився, удосконалював знання і себе. Добрий, розумний, веселий, відкритий. Його знали, здається, всі. Тим паче, тату на обличчі точно виділяло його з натовпу", - пише у Facebook Ксенія Пантелєєва.

Вона відзначає, що Артур Безсмертний загинув на бойовому завданні.



Ветеранка АТО та журналістка Валерія Бурлакова розповіла про те, що Артур Безсмертний знаходив на фронті час, щоб організувати побут "на європейському рівні".

Вона описала згадки про "Роніна", поряд із яким воювала у 2016-2017 роках.

"За минувшие сутки в ходе боевых действий один военнослужащий Объединенных сил погиб и один получил ранения". Спочатку це завжди виглядає якось так.

І вже потім ти дізнаєшся, що "один військовослужбовець" - це Ронін. І пригадуєш, як Льоха робив вам однакові зачіски на Джмелі.

Як смажили курку на дошках з ящиків з-під мін.

Як послали н...й чужого комбата, як клацала затворами його охорона, і як у засідці в цей час сидів І...))) Треш.

Як втрьох з Папагатті створили розрахунок "Мухи" (не питайте навіть як це))).

Як Роні організував роздільний збір сміття (!!!) на Палубі. Як ми ржали - "європеець"..., і як все одно складали папір окремо, а пластик окремо. In the middle of nowhere, на дебальцевській трасі, невідомо навіщо. Але чому б ні.

Як він психував через те, що довго не міг підписати контракт - іноземець же ж. Складно", - написала вона.



У Артура Безсмертного вдома, у Латвії, залишився син.