Засуджена за сепаратизм Наталія Макарова продовжує вчити дітей на Луганщині (документ)

21:52, 06.07.2018
Засуджена за сепаратизм Наталія Макарова продовжує вчити дітей на Луганщині (документ)

Наталія Макарова була директором школи, де проводили "референдум" окупантів

Наталія Макарова, яка отримала 5 років за сепаратизм, працює вчителькою в Кіндрашівській школі Станично-Луганського району на Луганщині.

Підстав для припинення  трудового договору у її керівництва не знайшлося.

Про це йдеться у відповіді начальника відділу освіти Станично-Луганського району.



"За активну участь у проведенні референдуму Наталію Іванівну притягли до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 110 КК України, після чого в суді вона отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік. Тобто вона - офіційний злочинець, визнаний таким у встановленому законом порядку", - пише у Facebook журналіст Сергій Іванов.

Наталія Макарова була засуджена за те, що у 2014 році, будучи директорм Кіндрашівської школи, була одним із організаторів незаконного "референдуму" окупантів на Лугнащині.

"Судовим вироком для пані Макарової встановлено низку обмежень за винятком обмеження займатися професійною діяльністю - попри те, що для скоєння злочину вона використовувала службове становище і комунальне майно - приміщення школи, якою керувала на той момент", - продовжує Сергій Іванов.

Він звернувся до міністерки освіти Лілії Гриневич "Можливо потрібно надати другий шанс не тільки сепаратистам? Відкриймо двері шкіл педофілам, вбивцям, драгдилерам!".

Як повідомляла "УМ", в Дружківці на Донеччині учасницю сепаратистських мітингів ледь не призначили директором опорної школи.