Ветеран кримськотатарського руху Сервер Караметов загинув в Криму (відео)

10:15, 24.06.2018
Ветеран кримськотатарського руху Сервер Караметов загинув в Криму (відео)

Сервер Караметов загину в Криму (фото: Радіо свобода)

В окупованому Криму поблизу селища Старий Крим у аварії загинув ветеран кримськотатарського руху 77-річний Сервер Караметов.

Спочатку у Facebook з’явилося повідомлення від Абу Хаміда про те, що Сервера Караметова та Енвера Арабаджиєва із важкими травмами в результаті ДТП госпіталізували.

Згодом стало відомо, що Сервер Карметов помер не приходячи до тями.

Абі Хамід опублікував фото із місця аварії. На ньому зафіксовано, як тіла двох чоловіків лежать просто на дорозі, у легковика розбите вікно з боку водія. Крові на дорозі не помітно.



Ледь не всесвітньо відомим Сервер Карметов став після того, як вийшов на одиночний пікет до суду в Сімферополі на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Чоловік майже не пропускав засідань у справах кримських татар, яких переслідують окупанти в Криму.

Сервер Караметов просто стояв із плакатом "Путін, наші діти не терористи".

За це його, на той час 76-річного чоловіка, який страждає на хворобу Паркінсона, окупанти арештували на 10 діб та присудили виплатити 10 тисяч рублів штрафу за недозволену місцевими посіпаками акцію протесту.

У відповідь кримські татари масово вийшли на одиночні пікети, а в руках тримали палакати із тим же написом - "Путін, наші діти не терористи".

За акцію понад 70 людей "суди" окупантів штрафували на 10 тисяч рублів,у вироках змінювалося лише прізвище звинувачених.

Айше Умерова, донька Ільмі Умерова, згадала, як вперше побачила Сервера Караметова.



Водночас журналістка Севгіль Мусаєва зазначає, що загибель Сервера Караметова може були невипадковою.