Микола Метлінський ціною власного життя врятував доньку-медика на фронті

16:13, 01.06.2018
Микола Метлінський ціною власного життя врятував доньку-медика на фронті

Микола Метлінський відкрив страшний лік втрат на фронті у червні 2018 року (фото: Микола Метлінський / Facebook)

Старший сержант 57-ї бригади Микола Метлінський помер в Обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі після осколкового поранення в голову, яке він отримав, прикривши своїм тілом доньку, з якою був разом на фронті.

Про смерть Миколи Метлінського повідомив головний лікар "Мечки" Сергій Риженко.

"Сьогодні вночі всі кращі реаніматологи начолі із Ігорем Йовенко чотири рази запускали його серце. Щне один Герой став жертвою, захищаючи майбутнє України та своєї родини", - написав він 1 червня.

Сергій Риженко нагадав, що Миколу Метлінського привезли до лікарні разом із його дочкою Ярославою, у якої від вибуху міни струс мозку та акубаротравма.



Донька Миколи Метлінського Ярослава служила разом із ним у 57-й окремій мотопіхотній бригаді санінструкторм.

Трагічний випадок із родиною трапився 25 травня, коли за 3 метри від них вибухнула ворожа міна. За інформацією 5 каналу, трагедія сталася біля селища Нікольське під Маріуполем, яке знаходиться в тилу українських військ.

Коли Миколу Метлінського привезли до лікарні в Дніпрі, Сергій Риженко повідомив, що військовому було проведено низку операцій, але зважаючи на тяжкість травми шансів на те, що чоловік вийде із коми, майже не було: осколки міни пробили кістки черепа та застрягли в головному мозкові.



48-річний Микола Метлінський із Кропивницького - випускник Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування.

У мирному житті захоплювався технікою, а особливо мотоциклами. У Facebook він публікував фото із байкерських злетів, на які приїздив на своєму червоному чотириколісному "другові".



Вдома на Миколу чекала дружина.