У Золотоноші спіймали підпалювачів грального закладу, у якому загинуло двоє людей

14:15, 18.05.2018
У Золотоноші спіймали підпалювачів грального закладу, у якому загинуло двоє людей

Збір підписів за заборону азартних гральних закладів у Золотоноші: гральний бізнес в Україні заборонений із 2009 року

Черкаська поліція оперативно вийшла на слід тих, хто 11 травня вкинув «коктейль Молотова» у приміщення грального закладу Золотоноші, через пожежу у якому загинуло двоє людей.

Нині затримано трьох жителів Золотоноші, віком від 32 до 43 років. Їх оголошено про підозру у вчиненні цього жахливого злочину.

Як розповідають черкаські правоохоронці, враховуючи те, що загинули люди, до пошуку зловмисників було залучено кращих співробітників кримінальної полії та слідства Черкаської області. За кілька днів, у результаті проведених оперативно-розшукових заходів, поліцейські взяли усіх трьох підпалювачів.

Під час санкціонованих обшуків за місцем їх проживання правоохоронці вилучили гранату РГД-5 із запалом, металевий штик-ніж, пістолет «Зоракі» з набоями, дві гладкоствольні гвинтівки з набоями та гвинтівку Токарєва СВТ-40, магазин до неї та 15 набоїв калібру 7,62 мм.

«Один із затриманих – підприємець, два інших – безробітний і атовець. Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомив «Україні молодій» Дмитро Гусаченко, виконуючий обов’язки начальника слідчого управління черкаської обласної поліції у п’ятницю.

За словами Дмитра Володимировича, свої дії затримані пояснили конкурентною боротьбою.

У черкаській поліції також кажуть, що наразі триває слідство, і поки що усім трьом затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як раніше повідомляла «УМ», вдосвіта у приміщення Золотоніської музичної школи, де на першому поверсі був розташований гральний заклад «Гранд Лото», невідомі кинули «коктейль Молотова». В ту мить там перебували четверо людей – двоє відвідувачів, адміністратор та охоронець. Вогонь швидко поширився по оздобленню приміщення та перекрив вихід відвідувачам. Рятуючись від пожежі люди розбили вікно на вулицю, що лише пришвидшило поширення вогню. Внаслідок пожежі один із відвідувачів закладу загинув на місці, ще один отримав важкі опіки і помер у реанімації міської лікарні, двоє інших також одержали опіки і проходять лікування.

До речі, під час пожежі не тільки загинули двоє людей, а двоє постраждали, вогонь перекинувся і знищив приміщення та дах сусідньої музичної школи. Тож Золотоніська міська влада вже виділила на першочервогові ремонтні роботи 90 тисяч гривень.

А тим часом у торгових закладах міста активісти встановили 20 скриньок для збору благодійних коштів на ремонт музичної школи та оголосили збір підписів про заборону грального бізнесу у Золотоноші.