У Троїцькому від обстрілу терористів загинув хлопчик та його батьки

10:55, 18.05.2018
У Троїцькому від обстрілу терористів загинув хлопчик та його батьки

Будинок у Троїцькому, в який влучив снаряд російсько-терористичних військ, обірвавши життя майже цілої родини та залишивши сиротою хлопчика (фото: МВС / Twitter)

Із 122-мм гармати російсько-терористичні війська обстріляли  Троїцьке в Донецькій області: по житловим кварталам випустили 15 снарядів, у результаті чого миттєво загинули 13-річний хлопчик та його батько, мати дитини померла в лікарні, старший брат отримав поранення.

Про обстріл повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

"18 травня, близько другої години ночі окупанти відкрили вогонь зі 122-мм гармат по населеному пункту Троїцьке. Зафіксовано 15 розривів артилерійських снарядів у житлових кварталах селища", - ідеться в ранковому зведенні.

Голова ВЦА Донецької області Павло Жебрівський розповів про деталі трагедії родини:

"Страшного горя наробили рашисти у селищі Троїцьке: обстріляли будинки місцевих жителів та вбили 13-річного хлопчика і його тата, тяжко поранили маму, зазнав поранень у ногу і старший брат".

Поранена жінка померла близько 9:00 18 травня в лікарні.
 



Родина спочатку сховалася у підвалі, а коли вирішили, що обстріл завершився, піднялися до будинку. Тоді і прилетів останній, смертельний, снаряд.

Таким чином, російсько-терористичні війська протягом доби двічі відкривали вогонь по житловим кварталам населених пунктів поблизу лінії розмежування у результаті яких травми отримали цивільні мешканці: зранку 17 травня обстріляли школу в Світлодарську, в якій перебувало понад 380 дітей під час свята до Дня вишиванки.

Всього протягом доби 17 травня на лінії фронту зафіксовано 60 обстрілів.

"Відмічається активізація противника в районах населених пунктів Новолуганське, Троїцьке, Світлодарськ, Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Водяне", - повідомляють про ситуацію на фронті в штабі ООС.

У результаті бойових дій 7 українських військових отримали поранення, а також було ліквідовано 6 одиниць особового складу ворога.