Телеканал «Інтер» пікетують активісти Нацкорпусу (фото)

11:23, 09.05.2018
Телеканал «Інтер» пікетують активісти Нацкорпусу (фото)

Представники Нацкорпусу фактично заблокували будівлю телеканалу "Інтер" у Києві в середу зранку. Зокрема, націоналісти вимагають, щоб з вечірнього концерту до 9 травня були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту на відеофрагменті, що потрапив у мережу Інтернет.

 

Про це повідомляє Нацкорпус на своїй сторінці в Facebook,

 

Крім того, Нацкорпус вимагає "позбавити ліцензії канал олігарха-колаборанта Льовочкіна, в ефірі якого системно проводиться антиукраїнська редакційна політика".

 

 

Як видно з опублікованого політсилою відео і фото, націоналісти обклеїли будівлю телеканалу жовтими наліпками з написами "Інтер буде наш" та "Зробимо Інтер українським".

 

На відео також видно, що біля будівлі запалювали димові шашки.

 

 

 

Керівник центрального штабу Нацкорпусу Родіон Кудряшов заявив, що націоналісти планують блокувати роботу телеканалу, доки не буде прибрано з ефіру скандальний уривок.

 

 

Лідер Нацкорпусу, народний депутат Андрій Білецький у свою чергу зазначив: «Замість пам'яті предків, хоробрих солдат, ви перетворили цей день у головну ідеологічну зброю ворога мого народу. Ви зі своїми запутінськими маршами упирів, з вашими концертами, георгіївськими стрічками, червоними зірками, з вашим виттям «перемога одна на всіх» - не дідів згадуєте, а робите заявку на розкол моєї країни. Прямо говорите, що з Росією у вас спільне все - аж до совкової символіки, а з Україною, що віддає тисячі життів у війні з тією ж Росією, нічого спільного у вас немає.  Бо «фошизди». І «ви не допустите». Це - не пам'ять. Це - прямий пролог до громадянської війни, на яку ви, як ми вже зрозуміли, давно сподіваєтеся».

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше оприлюднені уривки концерту до Дня перемоги 9 травня, який покаже телеканал "Інтер", викликали критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні "іменами фашистських злочинців".

 

"Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних ходів у нашій столиці, де кожен метр просякнутий кров’ю наших співвітчизників", – сказав, зокрема, ведучий Андрій Доманський.

 

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення закликали не розколювати суспільство після оприлюднення уривків концерту до Дня перемоги телеканалу "Інтер".