Російський підполковник Дем’яненко готував бойовиків для терактів на території України

12:25, 08.05.2018
Російський підполковник Дем’яненко готував бойовиків для терактів на території України

Олег Дем’яненко, який тренує групу "Карпати" у складі ПВК "Вагнер" (фото із соцмереж)

 

Підполковник збройних сил Росії Олег Дем’яненко, який тренує групу "Карпати" у складі ПВК "Вагнер", що складалася переважно із громадян України, та сформована у тому числі для проведення терактів на території України.

Про це повідомляє СБУ, яка встановила особи двадцяти шести російських офіцерів, які з 2014 року «відряджені» як інструктори з бойової підготовки до ПВК «Вагнер». 

Російські військові забезпечували навчання «приватної армії Путіна» з тактичної, вогневої, інженерної і артилерійської підготовки, вишкіл екіпажів танків, БМП, БТР та ПВО.

«Ми встановили особу підполковника ЗС РФ Олега Дем’яненка, який безпосередньо відповідає за підготовку так званої ротно-тактичної групи «Карпати», що складалася переважно із громадян України – учасників бандформувань на Донбасі», ‒ наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, ця група була сформована для проведення розвідувально-терористичної діяльності на території України. Правоохоронці встановили особи всіх учасників РТГр «Карпати» у складі п’ятдесяти шести осіб та найближчим часом оприлюднить їхні персональні дані.

"Служба безпеки України має оперативну інформацію, що на парад у Москві 9-го травня запрошено керівництво спецпідрозділу російських спецслужб під назвою ПВК «Вагнер» та згадані інструктори відділу бойової підготовки". - ідеться в повідомленні.

В СБУ також опублікували імена, фото та короткі біографічні дані офіцерів російської армії, які фактично працюють у ПВК "Вагнер".