У Харкові спробували знести пам’ятник Жукову: влада швидко поставила бюст на постамент

16:07, 06.05.2018
У Харкові спробували знести пам’ятник Жукову: влада швидко поставила бюст на постамент

Пам’ятник Жукову в Харкові спокійно переніс 2 роки декомунізації (фото: Геннадий Кернес / Facebook)

У Харкові невстановлені особи вночі повалили бюст радянському маршалу Жукову, але місцева влада оперативно поставила бюст на місце.

Про це повідомив міський голов Харкова Геннадій Кернес. 

"Сьогодні вночі "доморощені декоммунізатори" знову спробували плюнути в пам'ять про своїх дідів і прадідів, які пройшли Другу світову війну - спробували зруйнувати бюст Жукова", - повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Кернеса, бюст Жукова вже відновлено. Він також доручив правоохоронцям почати цілодобову охорону всіх пам'ятників, монументів, братських поховань "тих, хто боровся з фашизмом".

"Міська влада, я це обіцяю твердо, буде уважно стежити за тим, щоб боягузливим нічним вандалам нічого більше не вдалося зруйнувати в нашому улюбленому Харкові", - наголосив міський голова.

Як стало відомо із соцмереж, пам’ятник вночі повалила група осіб.




Як повідомляла "УМ", у Харкові не встигають відмивати фарбу із меморіалу воїнам УПА навпроти відділку поліції, який постійно атакують вандали: вони то намалюють свастику, то просто заллють червоною фарбою, то додадуть до неї білу полосу, щоб вийшло як на прапорі Польщі тощо.