Майже всі райони Києва будуть без гарячої води до літа через переукладання договорів із «Київтеплоенерго»

18:40, 27.04.2018
Майже всі райони Києва будуть без гарячої води до літа через переукладання договорів із «Київтеплоенерго»

Через переукладання договрів чиновниками мільйони киян залишаться без гарячої води до літа, якщо пощастить (ілюстративне фото)

У Святошинському, Шевченківському, Солом’янському, Подільському, Голосіївсьму, Оболонському, частині Дарницького та Печерського районів Києва не менше, ніж до 1 червня не буде гараячої води, бо цьогоріч планові випробування мереж поєднали із переукладанням договорів із компанією "Київтеплоенерго".

Про це повідомляють в КМДА.

"Місто об’єднало у часі ці процеси – технічні регламентні роботи з підготовки мереж до зими та процес переукладання договорів на постачання газу. Для їх виконання районні теплові мережі змушені тимчасово припинити гаряче водопостачання планово до 1 червня", – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він пояснив, що гаряча вода буде в ті періоди, коли не проводиться планове випробовування тепломере та позапланові ремонти після них, у користувачів, що "підключені" до ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та заводу "Енергія" (райони Троєщини та частини Дарниці).

Чиновник зазначив, що цього року випробування почали значно раніше за попередні роки.

До речі, за повідомленнями на сайті "Київтеплоенерго", споживачі, які не втратять можливість користуватися гарячою водою через переукладання договорів, залишаться без неї у період 14-27 травня через гідравлічні випробування на мережах в Дарницькому та дніпровському районах.

Нагадаємо, "Київенерго" зобов’язане було передати теплоенергетичний комплекс (постачання гарячої води та опалення) столиці комунальному підприємству "Київтеплоенерго" ще 1 січня 2018 року, але підписання документів відклали до квітня. "Київтеплоенерго" створили ще 2006 року.