У Жашкові міськрада заборонила нести на цвинтар пластикові квіти

15:29, 11.04.2018
У Жашкові міськрада заборонила нести на цвинтар пластикові квіти

У Жашкові, першими в Черкаській області, заборонили нести пластикові квіти на кладовище. Таке рішення прийняв виконавчий комітету тамтешньої міської ради.

«Утримання місць поховання не передбачає розміщення екологічно небезпечних штучних квітів, вінків на могилах у зв’язку з шкодою для навколишнього середовища.  Заборонити використання об’єктів благоустрою територіальної громади для реалізації штучних квітів, кошиків, вінків, виготовлених із пластику», – йдеться на сайті міської ради Жашкова.

Оскільки, наголошують жашківчани, пластикова квітка чи вінок не мають нічого спільного з виявом християнської віри. Окрім того, вже за рік їх викидають на смітникиабо спалюють, отруюючи довкілля.

Як повідомили «УМ» у Жашківській міській раді, порушення містянами цієї заборони тягне за собою  штраф – від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А суб'єктам підприємницької діяльності, які торгують такими квітами, виписуватимуть штраф  від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Звертаємося до людей з проханням  відмовитися від пластикової поминальної атрибутики.Бережіть здоров’я  своє та оточуючих»,– закликає міська рада Жашкова.