Івана Бубенчика запросили до Генпрокуратури для вручення нової підозри

13:20, 05.04.2018
Івана Бубенчика запросили до Генпрокуратури для вручення нової підозри

Іван Бубенчик розповідав журналістам про причетність до стрілянини на Майдані (скріншот відео)

Звинуваченого у вбивстві на Євромайдані «Беркутівців» Івана Бубенчика прокурорка Алла Стрижевська запросила до Генеральної прокуратури для вручення нової, виправленої, підозри у злочині.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву Алли Стрижевської під час судового засідання з обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику в Печерському районному суді Києва.

Алла Стрижевська зазначила, що Івана Бубенчика планують викликати на 17.00 у Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України по вулиці Борисоглібській.

При цьому вона клопотала у суді про відкликання раніше поданого клопотання по обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику у вигляді тримання під вартою. Ні захисник, ні сам підозрюваний не були проти цього. Суддя підтримав клопотання прокуратури.

Нагадаємо, Івана Бубенчика затримали за підозрою в причетності до вбивства співробітників "Беркута" під час протистоянь на Майдані Незалежності 18-20 лютого 2014 року.

У середу, 5 квітня Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі прокуратури висунули хибні звинувачення Івану Бубенчику, та замінив їх.

Іван Бубенчик, фактично, став першим із учасників Революції Гідності, кому висунули звинувачення у злочинах проти силовиків.