Родіон Кірєєв отримав ліцензію адвоката у Москві

14:20, 28.03.2018
Родіон Кірєєв отримав ліцензію адвоката у Москві

Родіон Кіреєв зганьбився в мантії судді в Києві і став адвокатом у Москві.

Колишній скандально відомий суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв, який судив лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенкоу 2011 році, отримав адвокатську ліцензію в Москві.

 

Про це повідомляє «Судово-юридична газета» у середу.

 

"Екс-суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв, що став відомим після засудження на ув'язнення Юлії Тимошенко, отримав адвокатську ліцензію в Москві. На це вказують дані Адвокатської палати міста Москви", - говориться в повідомленні.

 

 

Президент Порошенко в 2016 році звільнив Кірєєва за те, що «при розгляді кримінальної справи по звинуваченню колишнього  прем'єр-міністра Юлії Тимошенко суддя безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, чим припустив довільне і незаконне позбавлення її волі».

 

11 жовтня 2011 року суддя Кірєєв визнав Юлію Тимошенко винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення повноважень) КК України, і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 7 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов'язаних з виконанням організаційно-розпорядних і адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 роки.

 

Через три роки Верховний суд України відмінив вказаний вирок, закрив справу відносно Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину.

 

Тоді ж у 2014 році році Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження відносно Кірєєва, а 7 липня 2014 року Кірєєв був оголошений у розшук.