В Одесі затримали оператора за співпрацю з бойовиками (фото)

16:43, 19.03.2018
В Одесі затримали оператора за співпрацю з бойовиками (фото)

Під час обшуків в офісі мобільного оператора в Одесі. (Фото СБУ)

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури затримали міжнародного оператора телефонного зв’язку, який співпрацював з бойовиками на Донбасі та з російськими спецслужбами. Затримання посібника терористів відбулося в Одесі.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

 

За даними правоохоронців, власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік з тимчасово окупованих територій Луганщини у мережі російських операторів мобільного зв’язку.

 

"Для цього був задіяний спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційнийкомплекс. Оперативники спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв’язку бойовики "ЛНР" вільно спілкувалися між собою та російськими кураторами", - сказано у повідомленні.

 

 

Зазначається, що російські спецслужби отримали контроль над персональними даними і телефонними розмовами українських громадян і організацій, які користувались "послугами" цього оператора.

 

Також повідомляється, що під час обшуків в офісі, техприміщеннях та житлі оператора співробітники СБУ виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку.

 

 

Також правоохоронці вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв’язку бойовикам ОРЛО та співпраці з ФСБ РФ.

 

В СБУ додають, що наразі у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України громадянину Росії оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації.

 

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.