Мер Дніпра Філатов залишив школярам «газові» канікули

15:40, 04.03.2018
Мер Дніпра Філатов залишив школярам «газові» канікули

Мер Дніпра хоче, щоб школярі сказали спасибі дяді Борі. (Фото з ФБ-сторінки Бориса Філатова)

Заняття не будуть відновлені в загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах міста Дніпра в понеділок, 5 березня. Відтак, заняття в школах поновляться у цьому обласному центрі, як і у Харкові, лише 12 березня.

 

Про це заявив мер міста Дніпро Борис Філатов на своїй сторінці в Facebook  в неділю.

 

"Дорогі діти, не нервуйте. Будуть вам канікули. Тепер скажіть спасибі вже дяді Борі. Нічого ми міняти не будемо. Заняття в школах поновлюються тільки 12 березня", - зазначив Філатов.

 

І додав: "У кого, кого, а в ідіотів ми на поводу ходити не будемо".

 

Мер Дніпра зазначив, що наказ Міносвіти про відновлення занять надійшов до мерії о 16:52 суботи.

 

"Ніхто, жодна душа в міністерствах, не подумала про те, що батьки переколотили бабусь і дідусів, взяли відгули, хтось поїхав, хтось приїхав, усі змінили плани", - обурився Філатов.

 

Як повідомляла «УМ», 2 березня у зв'язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, що з урахуванням вихідних (8-11 число) становить 9 днів поспіль.

 

У Львові одразу заявили, що не припинятимуть навчання у школах і дитячих садках, щоб економити газ.

 

Вранці 3 березня президент Петро Порошенко заявив, що критичну ситуацію з газопостачанням подолано, ситуація із газозабезпеченням стабілізувалася, весь дефіцит газу повністю покрито.

 

Після цього прес-служба МОН з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України повідомила, що з понеділка, 5 березня, усі заклади освіти можуть відновити роботу у звичайному режимі.

 

У МОН звернули увагу на те, що безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи вишів ухвалює сам заклад у межах власної автономії.

 

Влада Харкова першою ухвалила рішення не скасовувати вже оголошені, так звані  «газові» канікули