В Україні відновили роботу навчальних закладів з 5 березня

08:50, 04.03.2018
В Україні відновили роботу навчальних закладів з 5 березня

Школярі не встигли натішитися "газовими" канікулами.

Усі заклади освіти - дитсадки, школи, професійно-технічні навчальні заклади та виші – можуть відновити роботу у звичайному режимі в Україні з понеділка, 5 березня.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки (МОН) з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України.

 

"Міносвіти і науки надіслало відповідний лист-роз’яснення усім вишам та місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких перебувають інші заклади освіти. Виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання -  карантин і т.і.", - зазначили у відомстві.

 

У МОН звернули увагу на те, що безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи вишів ухвалює сам заклад у межах власної автономії.

 

"Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти", - уточнили у міністерстві.

 

За даними урядовців, в суботу проблему з газопостачанням у країні вдалося оперативно вирішити, саме тому вже в понеділок усі навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі.

Нагадаємо, що раніше, у п’ятницю, у зв'язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, що з урахуванням вихідних (8-11 число) становить 9 днів поспіль.

 

Як повідомляла «УМ», "Газпром" після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

 

Нафтогаз України і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт про термінове постачання газу.

 

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з керівництвом Укртрансгазу в суботу заявив, що критичну ситуацію, що склалася з газопостачанням в останні дні, подолано, а весь дефіцит газу повністю покритий.