Кличко розпорядився зупинити навчання в школах через сніг

15:03, 01.03.2018
Кличко розпорядився зупинити навчання в школах через сніг

Патрульна поліція в столиці супроводжує снігоприбиральну техніку (Патрульна поліція України / Facebook)

Київський міський голова Вітайлій Кличко розпорядився припинити навчання у школах 2 та 3 березня через негоду. Дитсадкам столиці також рекомендували призупинити роботу у п’ятницю та суботу.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Також мер попросив установи Києва зробити 1 березня скорочений робочий день, щоб уникнути транспортного колапсу у вечірні години-пік.

"Ми звертаємося до всіх організацій Києва оголосити сьогодні короткий робочий день. Щоб увечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру столиці", – сказав Віталій Кличко.

На засіданні Київради голова міста прозвітував про роботу комунальників щодо прибирання снігу.

За словами Віталія Кличка, понад 670 одиниць техніки – комунальної і підрядників – працюють на вулицях міста з ночі.

"Але, зазначу, поки тривають інтенсивні опади, швидко прибрати сніг з доріг та тротуарів вкрай складно. За технологією, активна робота техніки і комунальних працівників починається після закінчення снігопаду", – підкреслив він.

У боротьбі зі стихією мер столиці попросив допомоги у Збройних сил та Міністерства внутрішніх справ: якщо сніг не припиниться протяго 1 березня, то до його прибирання київська влада хоче залучити особовий склад силових відомств.

"Звертаюся також до небайдужих киян! Хто має можливість, допомагайте двірникам та комунальникам. Виходьте у двори та на прибирання тротуарів біля ваших будинків. Інвентар можна отримати в експлуатаційних компаніях ваших районів"», – наголосив Віталій Кличко.

Як повідомляла "УМ", до 2 березня в Україні спостерігатиметься погіршення погоди: синоптики прогнозували сніг та хуртовини, бо із Балкан рухаються на північний схід два потужні циклони.

Нагадаємо, у Київ, Дніпро, Запоріжжя, Кропивницький, Миколаїв, Одеса, Херсон 1 березня заборонили в’їзд вантажівок.