Аваков позбавив нагородної зброї добровольця Олександра Федорченка «Бреста»

20:41, 19.02.2018
Аваков позбавив нагородної зброї добровольця Олександра Федорченка «Бреста»

Олександр Федорченко "Брест" поранив спецпризначенця під час сутички.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков скасував власний наказ про нагородження вогнепальною зброєю колишнього бійця добровольчого батальйону "Донбас" Олександра Федорченка з позивним «Брест», якого підозрюють у вогнепальному пораненні поліцейського під час сутичок під Солом’янським судом 15 лютого.

 

Про це Аваков написав у коментарі на своїй сторінці у Facebook  в понеділок.

 

"Так нагородна (зброя – Ред.), людина тоді заслужила бойовими діями, на жаль, це нічого не змінює. Наказ відмінено, зброю вилучено", - повідомив міністр МВС.

 

Як повідомляла «УМ», 15 лютого під час обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову у подвір'ї Солом'янського райсуду відбулися протистояння між представниками добровольчих батальйонів, націоналістичних організацій і правоохоронців. Під час бійки одному правоохоронцю прострелили ногу.

 

З’ясувалося, що стріляли із нагородної зброї. У пораненні поліцейського підозрюють Олександра Федорченка, ветерана батальйону "Донбас", який під Іловайськом підбив два ворожих танки та два БМП.

 

"Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пистолет та двічі вистрілив у асфальт. Після цього його скрутили разом з іншими", - написав після бійки народний депутат Єгор Соболєв.

 

19 лютого Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту Федорченка. Коментуючи це рішення суду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити охорону судів силами Нацполіції та Нацгвардії. І вимагав від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії судді, а від прокуратури і апеляційного суду - негайно винести справедливе рішення за фактом нанесення вогнепального поранення поліцейському.