Студентка з Туркеменістану стрибнула з мосту після конфлікту з деканом

09:28, 18.02.2018
Студентка з Туркеменістану стрибнула з мосту після конфлікту з деканом

Зникла студентка НМУ імені Богомольця Муккадас Насирлаєва з Туркменістану стрибнула з мосту в Києві після того, як у виші їй відмовилися видати заяву, яка була потрібна дівчині для продовження посвідки на проживання в Україні. Про це у Facebook написав адвокат її сім'ї Ровшанбек Розметов.
 
"Як з'ясувалося, деканат по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця вчасно не подав документи Мукаддас в міграційну службу для отримання посвідки на проживання. За тиждень до зникнення Мукаддас Посольство Туркменістану попросило її принести завізовану деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з видом на проживання в Україні. Заступник декана по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця Тимохіна Тетяна Олександрівна навіть не прочитавши заяву порвала її і віддала Мукаддас у руки, повідомивши їй, що вона нічого підписувати не буде", - розповів він.
 
Двоюрідна сестра Мукаддас розповіла, що заступник декана по роботі з іноземними студентами чомусь відмовилася підписувати заяву студентки і порвала його. Це сталося за тиждень до зникнення Мукаддас. Поведінка заступника декана була дивною, і студентка не розуміла, що від неї хочуть. Мукаддас розуміла, що, якщо не отримає дозвіл на проживання, її виключать з університету. Посольство Туркменістану пішло назустріч студентці і запропонувало принести лист з університету, а потім заплатити штраф за порушення режиму перебування в Україні. Батьки Мукаддас готові були сплатити цей штраф, але отримати лист у деканаті дівчині не вдалося.
 
30 січня, за кілька годин до загибелі Мукаддас знову пішла до заступника декана в надії вирішити це питання. Про що вони говорили – невідомо, але після цього студентка зникла, а її телефон був відключений.
 
"Нам було відомо, що дівчина зайшла в 17.00 в метро на станцію "Політехнічний інститут" і пропала. Тепер з'ясувалося, що вона вийшла на станції "Дніпро", звідти дійшла пішки до моста Патона і стрибнула з моста в річку. До останнього ми сподівалися, що Мукаддас жива, але на жаль, камери відеоспостереження зняли момент, як вона стрибнула", - повідомив Розметов.
 
З кадрів відеоспостереження видно, що дівчина була одна на мосту. Повз проїжджали машини, але так як на вулиці було темно, дівчину ніхто не помітив.
 
"Тіло поки не знайшли, але вже ведуться пошуки. Я, як представник її батьків, тепер буду звертатися в поліцію з проханням перекваліфікувати кримінальну справу з "Умисного вбивства" на "Доведення до самогубства", - зазначив Ровшанбек Розметов