У Щасті повернули тіло бійця Дмитра Сискова «Провідника» (фото)

08:11, 16.02.2018
У Щасті повернули тіло бійця Дмитра Сискова «Провідника» (фото)

Бойовики ОРЛО повернули тіло загиблого українського військового після переговорів із представниками ЗСУ в четвер ввечері.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, не повідомляючи прізвища загиблого воїна.

 

За даними волонтерів, йдеться про молодшого сержанта 16-го ОМПБ «Полтава» 58-ї ОМПБр Дмитра Сискова з позивним «Провідник», який загинув під час мінометного обстрілу поблизу села Жолобок Попаснянського району Луганської області ще 12 лютого близько 10:00. 

 

 

"Після тривалих та складних перемовин представники гуманітарного проекту Збройних Сил України "Евакуація 200" домоглися повернення тіла загиблого захисника на підконтрольну Україні територію", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

 

 

Зазначається, що український військовий загинув 12 лютого. Він потрапив під ворожий мінометний обстріл, коли виконував бойове завдання із спостереження за позиціями противника. Тоді тіло загиблого військовослужбовця потрапило до бойовиків.

 

"Впродовж трьох днів представники ОРЛО змінювали час передачі тіла загиблого захисника, вишукуючи у цьому факті зиск для проведення цинічних інформаційних акцій", - зазначають у штабі.

 

Тіло загиблого військовослужбовця передали на підконтрольну Україні територію в районі населеного пункту Щастя за участі представників "Спілки ветеранів Афганістану Луганщини", ОБСЄ та української сторони СЦКК.

 

Як повідомляла «УМ», 37-річний Дмитро Сисков є уродженцем Чернігівщини. Закінчив Остерський будівельний технікум. Протягом 2015-2016 рр. служив у складі батальйону НГУ «Донбас», захищав Маріуполь. Воїн вирізнявся високим зростом - 210 см. 

 

«Провідник» нагороджений нагрудним знаком НГУ «За доблесну службу». В жовтні 2016 підписав контракт з 58-ї ОМПБр. В лютому 2017 разом із побратимами — ветеранами «Донбасу», під час відпустки брав участь у громадській блокаді ОРДЛО в районі Бахмута.