Компанію народного депутата Олександра Пономарьова звинуватили у виведенні з ладу танків

17:45, 06.02.2018
Компанію народного депутата Олександра Пономарьова звинуватили у виведенні з ладу танків

За Мінськими домовленостями танки мають бути відведені за 50 кілометрів від лінії фронту (ілюстрація)

Народний депутат Єгор Соболєв звинуватив колегу від групи «Воля народу» Олександра Пономарьова у тому, що його фірма за співпраці з ФСБ поставила в армію неякісне моторне мастило, від чого зламалося 20 танків.

Єгор Соболєв зробив депутатське звернення до СБУ, прокуратури і НАБУ, інформує "Українська правда".

Він повідомив, що назва компанії, яка поставила неякісне мастило, "Агринол". Зараз за цим фактом відкрите кримінальне провадження. За клопотанням слідчих суд ухвалив вилучити документацію в компанії.

Депутат показав відповідне рішення суду і зачитав його текст, який свідчить про те, що службові особи Міноборони у змові зі спецслужбами і розвідкою РФ та суб'єктами господарювання, починаючи з 2016 року, поставляли неякісне мастило для української військової техніки, що призвело до зупинення більше 20 танків.

"Тепер їх фактично можна викидати на звалище", - зазначив Єгор Соболєв.

Депутат повідомив також, що коли СБУ викрила цю аферу, в якій, між іншим, фігурують мічені купюри, які видавалися як хабар представникам Міністерство оборони, у Слав'янську Донецької області 27 січня 2017 року згорів склад з 350 тоннами цього мастила.

"Таким чином намагалися приховати всі кінці", - додав народний депутат від фракції "Батьківщина".

Він розповів, що раніше Пономарьов очолював відділення Партії регіонів у Бердянську Запорізької області.

Як повідомляла "УМ", народна депутатка Оксана Корчинська повідомила про закупівлю для армії неякісних санітарних автомобілів "Богдан".