Морпіх Артем Скупейко загинув у снайперській дуелі поблизу Маріуполя

15:15, 31.01.2018
Морпіх Артем Скупейко загинув у снайперській дуелі поблизу Маріуполя

Снайпер-розвідник Артем Скупейко назавжди лишився 22-річним.

Снайпер-розвідник, старший матрос 36-ї окремої бригади морської піхоти Артем Скупейко загинув під час виконання бойового завдання в районі селища Талаківка поблизу Маріуполя у вівторок близько 13:30.

 

Про загибель морпіха повідомляє ВМС ЗС України на своїй сторінці у Facebook  в середу.

 

Командування ВМС висловило щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна.

 

Тоді як окремі деталі загибелі морського піхотинця повідомила волонтер Оксана Трапезун.

 

«30 січня 2018 року, близько 13:30, під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Талаківка Донецької області куля ворожого снайпера трагічно обірвала юне життя військовослужбовця військової частини А2802 старшого матроса Скупейко Артема Вікторовича, 1995 року народження, мешканця смт Горностаївка», - написала пані Трапезун у Facebook.

 

Центр допомоги учасникам АТО у Херсонській області додає, що Артем закінчив школу в Горностаївці у 2012 році. З 2013 року по 2015 рік проходив строкову військову службу.

 

 

«31.03.2016 Артем був призваний на військову службу за контрактом та вибув до 198-го навчального центру, звідки був направлений на службу в окремий батальйон морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України на посаду снайпер – розвідник», - йдеться у повідомленні.

 

За час проходження служби Артем Скупейко нагороджений відзнаками Президента України “За оборону Маріуполя”, “За участь в Антитерористичної операції”.

 

В Центрі зазначають, що морпіх загинув під Талаківкою героїчно, відтак, Артема вже представлено до нагороди - “Орден за мужність ІІІ ступеня” (посмертно).

 

У полеглого захисника України лишилася мама - Черняй Тетяна Адамівна та рідна сестричка Єлізавета , 2015 року народження.

 

Прощання з Артемом відбудеться у смт. Горностаївка 1 лютого об 11.00 у районному Будинку культури за адресою: вул. Торгова, 1

 

Панахида за загиблим відбудеться в рідній оселі воїна за адресою смт. Горностаївка, вул. Шевченко, 260.