На Андріївському узвозі зупиняють незаконне будівництво 30-метрового готелю (відео)

13:18, 30.01.2018
На Андріївському узвозі зупиняють незаконне будівництво 30-метрового готелю (відео)

Поблизу незаконної забудови на Андріївському узвозі влітку 2017 року обвалився ґрунт (bigkiev.com.ua)

У Києві активісти та народні депутати зібралися на місці незаконної забудови за адресою Андріївський узвіз, 14-16, щоб вчергове зупинити заборонене будівництво.

Про це під час прямої трансляції у Facebook повідомив народний депутат України Ігор Луценко.

На Андріївському узвозі, навпроти музею Михайла Булгакова та поряд із скандальним будівництвом компанії Ріната Ахметова, компанія "Маркон" із 20075року намагається побудувати 9-поверховий готель, висота якого складе приблизно 30 метрів, хоча територія забудови входить до охоронної зони Андріївської церкви (за нормативами ЮНЕСКО нова забудова в охоронній зоні не має перевищувати 9 метрів) та Софії Київської (обмеження висотності новобудов у 12 метрів відповідно).



Активісти принесли на будівництво для офіційного вручення припис Міністерства культури, яким забороняється будівництво висотки в історичному центрі Києва на крутих схилах Замкової гори (Хоревиці).

Вони вимагали, щоб роботи на об’єкті були зупинені негайно.




Як повідомляє "Українська правда. Київ", 6 жовтня 2005 року Київрада передала в оренду на 15 років компанії ПП "Маркон" ділянку на Андріївському узвозі, 14-16, для будівництва готельного комплексу "Mercure Andreyevskiy Отель Киев" із закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту.



Прокуратура міста подала протест на це рішення, але у березні 2007 року Київрада його відхилила.

У 2008 році ПП "Маркон" пропонувало містобудівній раді Києва погодити ескізний проект будівництва готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16.

У травні 2012 року був створений Орган самоорганізації населення – "Вуличний комітет "Андріївський узвіз", який перебачав, що вулиця буде пішохідною, і на ній не вестиметься будівництво.

Згідно з проектом 2012 року, готель мав бути 11-поверховим. Нині планують 7 поверхів з мансардою.

При цьому 23 липня 2012 року забудовник знищив дерева на Замковій горі, а влітку 2017 року поблизу будівництва обвалився ґрунт на схилі гори.