Катерина Пасенчук та Ірина Медичева загинули під час теракту в Кабулі

11:13, 22.01.2018
Катерина Пасенчук та Ірина Медичева загинули під час теракту в Кабулі

Катерина Пасенчук та Ірина Медичева загинули в Афганістані (фото із соцмереж)

Бортпровідниці української авіакомпанії "UTAirКатерина Пасенчук та Ірина Медичева, які працювали в Кабулі, загинули під час теракту угрупування "Талібан" в готелі "Інтерконтиненталь".

Про це у Facebook повідомила колега загиблих Тетяна Іванютіна.

"Друзі, не стало двох прекрасних молодих дівчат Каті Пасенчук та Іри Медичевої. Вічна їм пам’ять", - написала вона та опублікувала фото загиблих.

Катерина Пасенчук жила в Борисполі, куди переїхала із Кропивницького.

Її колега Ірина Медичева родом із Луганська, останнім часом жила в Києві. В коментарях до посту Тетяни Іванютіної відмічали, що батьки Ірини Медичевої живуть в окупованому Луганську та могли навіть не знати про трагедію.

"Ввірвалися та почали розстрілювати. ... Дівчатам не пощастило, вони жили на поверсі, де все почалося", - описує теракт в Кабулі та загибель українок Тетяна Іванютіна.

Загибель Катерини Пасенчук та Ірини Медичевої підтверджує Олена Курінна, дружина пілота Тараса Курінного, який не постраждав під час теракту.

Також повідомляється про загибель ще одного співробітника авіакомпанії на прізвище Власов, якого називають І Романом, і Юрієм. Чоловік перебував разом із бортпровідницями.



Нагадаємо, 21 січня бойовики угрупування "Талібан" скоїли напад на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі. Повідомляють про не менше ніж 40 загиблих, із яких 7 - українці.

Усі загиблі українці були співробітниками афганської авіакомпанії:

"В Афганістані працює багато українських авіатехніків, і всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і проживали в готелі Intercontinental", - сказав надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк у коментарі "112 Україна".

"УМ" повідомляла про двох загиблих під час теракту пілотів компанії "Українські крила", які за договором працювали на афганську авіакомпанію.