У Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію: місто без води, школи закриті (фото)

15:30, 19.01.2018
У Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію: місто без води, школи закриті (фото)

Питну воду в Черкасах привозять автомобілями (ДСНС)

В Черкасах оголосили про введення у місті надзвичайної ситуації і почав діяти оперативний штаб на чолі з міським головою Анатолієм Бондаренком.

Таке рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п’ятницю після обіду.

Ще вчора, через негоду обласний центр залишився без води, оскільки було знеструмлено Дніпровську водоочисну станцію, котра подає воду містянам. А дістатися туди, через повалені дерева, перемети і налипання мокрого снігу, енергетики не можуть досі.

Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, вчора близько восьмої години вечора вдалось ліквідувати пошкодження на високовольтних лініях електропередач, які лишили без живлення Дніпровську водоочисну станцію, що забезпечує містом водою. Тож до ранку тривала робота з відновлення водопостачання, що й успішно було зроблено працівниками «Черкасиводоканал». Тож о 5 годину ранку у квартири черкащан була подана вода.





Але значні опади з мокрим снігом та налипанням сьогодні призвели до нової аварії на електромережах високої напруги у районі селища Сокирного.

Наразі енергетикам вдалося ліквідувати лише один порив. Попереду – робота ще на чотирьох, а це перевірка 15 кілометрів мереж. Люди виснажені, адже працюють по 17-20 годин.



У місті до багатоповерхівок почали підвозити воду, школи закрили. З лікарень легких вхорих відпускають додому, а важких перевозять до тих медзакладів, де є хоч які запаси води.

В магазинах відмічають дефіцит бутильованої питної води.