На Запоріжжі розкрили пограбування колекціонера Леоніда Патрашина в часи Януковича (фото)

16:53, 15.01.2018
На Запоріжжі розкрили пограбування колекціонера Леоніда Патрашина в часи Януковича (фото)

На замовлення оточення Януковича колекційні клинки і "стволи" вилучали у Петрашина десятками. (Фото з ФБ-сторінки Андрія Лисенка)

Прокуратура Запорізької області підозрює колишнього керівника обласної міліції та його спільників у заволодінні раритетною зброєю відомого запорізького колекціонера Леоніда Петрашина ще у 2010 році.

 

Тодішні правоохоронці спричинили колекціонеру збитки на суму в розмірі понад 30 мільйонів гривень. Найкращі експонати опинилися у тодішнього президента Віктора Януковича і окремих високопосадовців з його оточення.

 

Про це інформує прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко у понеділок.

 

"На днях прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України одному з колишніх керівників ГУ МВС України в Запорізькій області, який у 2010 році за попередньою домовленістю з невстановленими особами заволодів раритетною зброєю відомого колекціонера Запоріжжя, чим спричинив останньому збитків на загальну суму понад 30 млн. грн", – повідомив речник ГПУ.

 

 

За словами пана Лисенка, на даний час досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення. Підозрюваний перебуває у розшуку.

 

 

Як повідомляла «УМ», запорізький колекціонер Леонід Петрашин позбувся значної частини унікальної колекції старовинної зброї в 2010 році, коли правоохоронці незаконно вилучили кількасот цінних експонатів вогнепальної та холодної зброї.

 

На самого ж колекціонера тоді завели кримінальну справу. Петрашин заявляв, що зброя осіла у поплічників Віктора Януковича, який на той момент обіймав посаду президента.

 

 Після перемоги Революції Гідності деякі зниклі експонати знаходили в Межигір’ї та в маєтку екс-генпрокура Віктора Пшонки.

 

У березні 2017 року колекціонеру повернули частину зброї.