Екс-нареченого Ірини Ноздровської та ще близько 50 осіб поліція викликала на допит

12:33, 02.01.2018
Екс-нареченого Ірини Ноздровської та ще близько 50 осіб поліція викликала на допит

Ірина Ноздровська не давала спустити справу про загибель сестри "на гальмах" в судах (Ірина Ноздровська / Facebook)

Поліція викликала на допит Віталія Сергєєва, який зустрічався із вбитою правозахисницею Іриною Ноздровською, та вилучила його авто для екпертизи. Віталій Сергєєв став одним із майже 50 осіб, яких вже допитала поліція.

Про допит Віталія Сергєєва повідомляє "Громадське".

Віталія викликали до райвідділу Вишгороду та допитують понад 6 годин. Правоохоронці також вилучили спільне авто Віталія та батька (оформлене на батька) і забрали у Гостомель на експертизу.

Віктор Сергєєв, батько Віталія Сергєєва, стверджує, що підставою такої підозри у вбивстві став запис із камери спостереження, на якому вони із сином виходять зі свого будинку в Києві о 21:00, 29 грудня, в день убивства Ірини. Поліція вважає, що підставою для злочину могло стати нерозділене кохання, оскільки Ірина з Віталієм раніше розійшлися.

Віталій Сергєєв лише повідомив, що востаннє бачився з Іриною Ноздровською у серпні 2017 року, приблизно в цей час вони вирішили припинити стосунки через надмірну зайнятість жінки.

Інші свідчення давати слідчим чоловік відмовився.

Про інших допитаних у справі повідомив речник Головного управління Національної поліції у Київській області Микола Жукович в ефірі каналу "112 Україна".

"У нас ще немає результатів судово-медичної експертизи, щоб чітко сказати, від чого настала смерть", – цитує його слова "Українська правда".

"Ми проводимо низку слідчих дій. Вже близько 50 осіб допитали Створено потужно слідчо-оперативну групу, якою керує безпосередньо начальник управління", – наголосив Жукович.

Речник поліції Київщини не захотів відповідати на запитання, що сказав екс-наречений загиблої Віталій Сергеєв і що стало причиною його виклику на допит.

"Всі прізвища не будемо розповідати, й що вони говорили – теж", – сказав він і додав, що це може зашкодити слідству

На запитання, чому вилучили авто Сергеєва, Жукович пояснив: "Будемо проводити низку слідчих дій з речами загиблої і з деякими речами, які можуть бути у свідків. Будемо звертатися до суду, щоб отримати тимчасовий доступ до речей, і проводити експертизи".

Щодо версій він сказав: "Це може бути пов’язано з її професійною діяльність чи з тим, що їй погрожували. Всі версії відпрацьовуємо і перевіряємо"

Юрист і криміналіст Анна Маляр сказала у коментарі каналу, що Ірині Ноздровській зверталася до поліції щодо погроз її життю.

Нагадаємо, 1 грудня поблизу Києва знайшли тіло вбитої Ірини Ноздровської. Жінка зникла 29 грудня. За два дні до цього вона домоглася, щоб винуватця ДТП, в якому загинула її сестра не випустили по амністії та відправили в СІЗо на 60 днів. Правозахисниця повідомляла про неодноразові погрози через участь у справі.

Активісти вимагають знайти винних у вбивстві правозахисниці, тому 2 грудня пікетуватимуть управління Нацполіції.