Рева попонує виплатити кожному звільненому заручнику по 100 тис. грн

14:35, 28.12.2017
Рева попонує виплатити кожному звільненому заручнику по 100 тис. грн

(Фото: Тетяна Пархомчук Facebook)

Звільненим із полону бойовиків українцям виплатять по 100 тис. грн і зарахують час перебування у заручниках до трудового стажу. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час прес-конференції.
 
"Наша пропозиція буде в тому, щоб надати кожному з тих, кого вчора звільнили, по 100 тис. грн. Період, коли людина незаконно утримувалася бойовиками, буде зараховано в трудовий стаж. Якщо військовослужбовець потрапив у полон, цей термін йому зарахоувють як учаснику бойових дій - у потрійному варіанті", - сказав Рева.
 
Міністр зазначив, що звільненим із полону українцям також надаватимуть інші види соціальної допомоги.
 
"Нами підготовлений проект постанови про надання матеріальної допомоги кожному з тих, хто звільнений. Зараз на місця йдуть мої доручення, щоб кожне управління соціального захисту за адресою вивчило потреби цих людей: у когось - працевлаштування, в когось - реабілітація, комусь треба полікуватися. Ми все це вивчаємо і одразу починаємо з ними працювати. Кожна людина має відчувати, що повернулася додому і країна не просто зустріла її квітами у забула, а ще й повертає їх до мирного життя", - додав Рева.

Як повідомляла "УМ", 27 грудня поблизу Горлівки відбувся обмін полоненими, перемовини з терористами про нього тривали понад рік. Усього із полону терористів звільнили 73 українських військових, активістів та громадських діячі і науковців.