Бійці 128-ї бригади Андрій Сипавка і Тимофій Геніш загинули біля Зайцевого

12:28, 19.12.2017
Бійці 128-ї бригади Андрій Сипавка і Тимофій Геніш загинули біля Зайцевого

Тимофій Геніш та Андрій Сипавка служили в 128-ї гірсько-піхотній бригаді (фото із соцмереж)

Бійці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Андрій Сипавка і Тимофій Геніш загинули біля Зайцевого у Донецькій області. коли міна влучила у бліндаж, де були захисники.

"За інформацією, яка надійшла в облдержадміністрацію безпосередньо із зони бойових дій, загинули 34-річний Тимофій Геніш із Рахова та 37-річний Андрій Сипавка з Ужгорода (був зареєстрований у Чопі)", - повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Близько 23:00 17 грудня під час мінометного обстрілу бойовиками позицій українських військ в районі селища Зайцеве поблизу Горлівки, одна з мін калібру 120мм залетіла у бліндаж і влучила у чавунну піч-"буржуйку", яка розлетілася на друзки.

У результаті загинуло троє військових 128-ї бригади.

Один із загиблих - Тимофій Геніш, народився 21 березня 1983 в  Рахові Закарпатської області.

Його загиблий побратим. 37-річний прапорщик Андрій Сипавка 128-ї бригади родом із Ужгорода, тривалий час проживав у Чопі. У Андрія Сипавки залишилася дружина і двоє діток.

Ім’я ще одного загиблого військового, родом із Чернігівщини, наразі не відомо. У соцмережах повідомляють, що бліндаж, в якому були захисники, обвалився, тому евакуація із лінії фронту третього загиблого ускладнилася.

Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення на Закарпатті Дня жалоби у зв’язку із героїчною загибеллю військовослужбовців 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної бригади.

Згідно з документом, у середу, 20 грудня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях буде приспущено Державний прапор, крім того установам та організаціям, незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів.