Троє випускників харківського університету пішли на службу в МНС «ДНР»

09:35, 14.12.2017
Троє випускників харківського університету пішли на службу в МНС «ДНР»

Присяга на вірність українському народу для деяких випускників ВНЗ не заважає іти на службу до терористів (Andriy Tsaplienko / Facebook)

Євгеній Овчинніков, Олександр Волошин та Юлія Крижановська у 2017 році закінчили навчання в Національному університеті цивільного захисту України в Харкові. Зараз вони на службі в так званому "міністерстві надзвичайних ситуацій" терористичної "ДНР".

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Він акцентував увагу на тому, як Євгеній Овчинніков розповідає про себе російським пропагандистам: "Навчався на ТИМЧАСОВО підконтрольної Україні території".

"На ТИМЧАСОВО подконтрольній", Карл! В Харкові! Що ж це, виходить, я теж навчався "на ТИМЧАСОВО підконтрольній"? Бо моя рідна 36-та школа стоїть поряд із "Пожаркою", як в народі називають університет?", - обурюється Андрій Цаплєнко.

Його зацікавило, чи складали присягу на вірність Україні випускники профільного для МНСників навчального закладу.

"Якщо так, то вони зрадники. Злочинці, чиї дії розглядаються в контексті ст. 111 Кримінального кодексу україни", - пише журналіст.

Як повідомляє сайт Національного університету цивільного захисту України, церемонія складання присяги відбувається одночасно з "посвятою" в студенти для першокурсників навчального закладу.

Андрія Цаплієнка збентежило, чи знали викладачі та куратори випускників українського ВНЗ про наміри піти на службу до терористів.

"Якщо так, то вони співучасники. Якщо ні, то вони не володіють ситуацією в середовищі курсантів. Непрофесійно, одначе. Хоча, якщо викладачі націлені на виховання пожежних інспекторів, які "збиватимуть гроші з комерсів", тоді питання знімається", - зазначає журналіст 1+1.

"А скільки ще таких потенційних перебежчиків навчається в харківській "Пожарці", в харківській "юрці", в інститутах МВС, в інших "грошово-силовых" ВНЗ України? За державний кошт у тому числі? І скільки разів ми ще почуємо із вуст кривотолкових людей у потішній формі ідіотську фразу "Навчався на тимчасово підконтрольній..."?", - поставив риторичні питання Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, донька Ігоря Корнета, який скинув із "престолу" в Луганську Ігоря Плотницького, Марина Корнет навчається в Харківській юридичній академії за бюджетний кошт на прокурора та відвідує Луганськ, а також демонструє в соцмережах фото із закордонного відпочинку на яхтах.