Теракт у Нью-Йорку скоїв прихильник ІДІЛ із Бангладеш

11:36, 12.12.2017
Теракт у Нью-Йорку скоїв прихильник ІДІЛ із Бангладеш

Аккаєд Улла - виконавець теракту в Нью-Йорку (Європейська правда)

На автовокзалі в Нью-Йорку у понеділок, 11 грудня, пролунав вибух. Поліція з’ясувала, що здетонувала саморобна вибухівка. Її зробив емігрант із Бангладешу Акаєд Улла, прихильник ІДІЛ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За інформацією поліції, на Уллі був невеликий саморобний вибуховий пристрій, який він привів у дію.

Вибух прогримів о 7:30 ранку в підземному переході автобусного терміналу в східній частині Манхеттена, неподалік Тайм-Сквер.

Підозрюваний отримав опіки і порізи, ще три людини отримали легкі тілесні ушкодження.

Терориста затримали, він заявив слідчим, що хотів помститися американцям за атаки на терористичне угруповання "Ісламська держава". Він також заявив, що на теракт надихнула торішня атака на різдвяний ярмарок у Берліні.

Американська влада вважає, що Улла, хоч і підтримував ІДІЛ, але не був членом терористичного осередку.

Також стало відомо, що у США він приїхав сім років тому за візою F43, яка видається людям, брати чи сестри яких є американськими громадянами. Президент США Дональд Трамп після теракту закликав до більш жорстких правил імміграції до США, заявивши, що нинішня "слабка" політика "дозволяє занадто багатьом небезпечним, недостатньо перевіреним людям потрапляти в нашу країну".

"Сьогоднішня спроба масового вбивства - другий терористичний акт у Нью-Йорку за останні два місяці - ще раз підкреслює нагальну потребу Конгресу ухвалити законодавчі реформи для захисту американського народу", - заявив Трамп.