Андрій Павленко «Павлуха» загинув від кулі снайпера під Авдіївкою

09:33, 08.12.2017
Андрій Павленко «Павлуха» загинув від кулі снайпера під Авдіївкою

Андрій Павленко "Павлуха" з Дніпра був одним з кращих вихованців підрозділу "Марусині ведмеді".

Прапорщик, десантник 1-го батальйону 25-ї ОПДБр Андрій Павленко з позивним «Павлуха» загинув від кулі ворожого снайпера в районі міста Авдіївка поблизу окупованого Донецька у четвер, 7 грудня.

 

Воїн належав до відомого експериментального підрозділу ДШВ “Марусині медведі” на чолі з Марусею Звіробій. До того ж, «Павлуха» був одним з кращих «ведмедів»-вихованців, який згодом готував наступних бійців підрозділу.

 

Про загибель воїна повідомив 1-й батальйон 25-ї окремої повітряно-десантної бригади в Facebook.

 

«07.12.2017, виконуючи свій обов'язок із захисту кордонів нашої Батьківщини, від кулі снайпера загинув наш товариш Андрій Павленко», - йдеться у повідомленні.

 

Колишній волонтер, керівник підрозділу ЗСУ «Марусині ведмеді» Маруся Звіробій повідомила про полеглого десантника у Facebook наступне: «Ми маємо першу серйозну втрату в родині марусиних ведмедів. Від кулі снайпера під час несення служби загинув Андрій Павленко, прапор, Павлуха, 25 бригада ВДВ, гоноровий сміливець, один з кращих наших вихованців, вже до нас потрапив АТОвцем тож був ще й наставником молодим побратимам. Неймовірний сум. Андрюха...».

 

З інших повідомлень побратимів відомо, що уродженцю міста Дніпро Андрію Павленко (ВЧ А 1126) було 33 роки. Він загинув миттєво від кульового поранення в голову.

 

Про час і місце поховання «Павлухи» буде повідомлено пізніше.

 

Штаб АТО не повідомив прізвище загиблого захисника України, інформуючи про цю втрату.

 

«На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки. Біля цього прифронтового міста окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів та усього спектру легкого піхотного озброєння. На жаль Україна втратила одного захисника», - йдеться у повідомленні штабу АТО у п’ятницю вранці. 

 

Зазначимо, що посилену програму військової підготовки в експериментальному підрозділі ДШВ “Марусині медведі” засновано Марусею Звіробій з однодумцями.

 

Колишня бізнесвумен, згодом волонтер і доброволець, а нині контрактник ЗСУ Маруся Звіробій навчає десантників на базі полігону ДШВ, що на Житомирщині, як діяти в екстремальних умовах на полі бою. Зокрема, тактиці, медицині та саперній справі хлопців вчать досвідчені інструктори.

 

"Марусині ведмеді" наразі є у складі кількох бригад ЗСУ.