Роман Совгира поновився в поліції після перестрілки в Княжичах

20:42, 28.11.2017
Роман Совгира поновився в поліції після перестрілки в Княжичах

Перестрілка у Княжичах досі належно не розслідувана.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді командира взводу поліції охорони, якого звільнили за участь в перестрілці в селищі Княжичи Київської області у грудні 2016 року.

 

Про це йдеться в постанові суду, оприлюдненій в судовому реєстрі в понеділок.

 

За даними "Українських новин", позивач працював на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області, його ім’я - Роман Совгира.

 

Його звільнили за результатами службового розслідування на підставі наказу Національної поліції від 17 січня "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників ДУР Національної поліції України, Головного управління національної поліції в Києві та Управління поліції охорони в Київській області".

 

Причина звільнення - незадовільне виконання функціональних обов'язків, а саме - ігнорування вимог відомчих інструкцій, неповідомлення до чергової частини про виявлення слідів злому та непрофесійні дії з організації відпрацювання сигналу "Тривога".

 

Однак колегія суддів вирішила поновити Совгиру на посаді, бо, на їхню думку, відповідач не надав доказів для підтвердження порушень позивачем посадових інструкцій.

 

"Суд постановив поновити ОСОБА_1 на службі в поліції на посаді командира взводу Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Київській області з 01.02.2017р.", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що судді хотіли витребувати у Нацполіції матеріали службового розслідування стосовно Княжичів. Однак там повідомили, що слідчі Генпрокуратури вже вилучили ці матеріали.

 

В Нацполіції попросили ГПУ скопіювати матеріали та відправити їм, проте в прокуратурі відмовилися це зробити, посилаючись на гриф "секретно" на службовому розслідуванні. Нацполіція повторно відправила аналогічний запит, але знову отримала відмову.

 

Крім того, у своєму рішенні судді задовольнили вимогу позивача щодо грошового стягнення, розміром 51, 3 тис. грн за час вимушеного прогулу звільненого співробітника-позивача.

 

Як повідомляла «УМ», у ніч на 4 грудня 2016 року в Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 правоохоронців. Інцидент стався під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД із затримання групи озброєних зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області.

 

Між поліцією охорони та оперативною групою виникла перестрілка, під час якої загинули 5 осіб: 2 з поліції охорони, 2 оперативників та 1 спецпризначенець. У цей час троє підозрюваних, які готувалися до вчинення розбою, почувши стрілянину, почали втікати у бік Києва, де їх затримали працівники поліції. У них вилучили вогнепальну зброю.