На Одещині затримали корумпованих правоохоронців і держслужбовців (фото)

15:11, 18.11.2017
На Одещині затримали корумпованих правоохоронців і держслужбовців (фото)

Під час затримання корупціонерів із Затоки.

Генпрокуратура і Нацполіція провели спільну спецоперацію і затримали на «гарячому» кількох корупціонерів з числа правоохоронців, посадовців Одеської обласної ради ради і депутатів у селищі Затока та в Одесі.

 

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко у Facebook  в суботу.

 

«Провели ще одну зачистку корупційного кубла в Затоці на Одещині», - наголосив пан Луценко.

 

 

За його даними, затримано на гарячому начальника слідчого відділу Приморського ВП ГУ НП в Одеській області, депутата Затоківської селищної ради, депутата Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району та начальника відділу з питань природокористування Одеської обласної ради.

 

 

Держслужбовців було затримано «під час вимагання та одержання від громадянки України грошових коштів в сумі 72 тис. дол. США».

 

«Водночас також проведено спецоперацію, за результатами якої затримано на гарячому начальника юридичного департаменту Затоківської селищної ради під час отримання від мешканки Одеської області неправомірної вигоди в сумі 135 тис. дол. США за вирішення питання про виділення Затоківською селищною радою громадянам у власність та оренду земельних ділянок», - додає Генпрокурор.

 

 

Юрій Луценко, що усі затримані були раніше підозрювані в кримінальному тиску на естонського інвестора та місцевих підприємців.

 

Як повідомляла «УМ», попереднє керівництво селищної ради у Затоці організувало небезпечну банду, яка захопила прибережну смугу Чорноморського узбережжя і низку баз відпочинку. Наразі низка колишніх керівників-рейдерів селища перебувають під слідством.