У Каховці школярка жорстоко побила подругу через коментарі у соцмережах (відео)

19:10, 13.11.2017
У Каховці школярка жорстоко побила подругу через коментарі у соцмережах (відео)

Бійка дівчат у Каховці (скріншот відео)

У Каховці 4 листопада побилися дві школярки8 та 9 класу шкіл № 1 та 3.

Відповідне відео у Facebook виклав Дмитро Шакін.

"Це мерзотне дійство більше схоже на "бої без правил", аніж просто з"ясування стосунків, чи побиття школярки. З своїми дикими "правилами", про наявність яких свідчить натовп школярів, що зібрались в заздалегідь зазначенному місці і не спізнились на початок "поєдинку"...((", - зазначив він.

Дмитро Шакін відмітив, що на відео батьки зможуть легко впізнати в натовпі своїх дітей, які теж є співучасниками злочину.

В поліції заявляють, що за бійку нікого покарати не можуть, бо учасниці - неповнолітні, повідомляє "Українська правда. Життя".

"Бійка відбулася 4 листопада у сосновому бору. Двоє учениць 8 та 9 класу побилися. Відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Рішення буде прийнято за результатами судово-медичної експертизи потерпілої. Експертизи ще не було", – повідомив начальник слідчого відділу Каховського відділу Головного управління Національної поліції у Херсонській області Валерій Кострецов.

Дівчата-учасниці бійки навчаються у різних школах – №1 та №3.

За словами слідчого, причиною бійки стало те, що дівчата викладали фотографії у соцмережі й коментували їх одна одній – далі сталися сварки у переписці.

"На цьому підґрунті вони домовилися зустрітися і розібратися на нейтральній території. Вибрали цей сосновий бір і там з'ясовували стосунки щодо цих публікацій", – додав Кострецов.

Він також пояснив, що дівчині, яка побила іншу школярку, з урахуванням того, що вона неповнолітня (14 років) загрожують хіба "примусові заходи виховного характеру".

У під відео ледь не кожен четвертий коментатор не вбачає у бійці нічого жахливого та не вважає побиття злочином.





"Насолода від насилля серед підлітків-школярів - це вже схоже на діагноз суспільству і виховній складовій сучасної системи освіти в Україні...", - написав автор відео Дмитро Шакін.

Нагадаємо, у квітні в Чернігові сталася резонансна бійка підлітків, після якої Поліна Малоштан потрапила до лікарні. Поліція погрожувала відправити за ґрати учасниць масового побиття школярки, але натомість вони ходили в кафе та хизувалися тим, що вони - бидло.