Під Вінницею перекрили вхід до дослідної станції садівництва

12:17, 10.11.2017
Під Вінницею перекрили вхід до дослідної станції садівництва

Протест у селі Медвеже вушко.

Близько 50 працівників Дослідного господарства Подільської дослідної станції садівництва Інституту садівництва УААН перекрили ворота, вхід та контору цього державного підприємства в селі Медвеже Вушко, що за 9 км від Вінниці у п’ятницю вранці.

 

Про це повідомляє сайт «33 канал».

 

Люди вимагають об’єктивного розслідування кримінальної справи про "хабар" свого директора Миколи Неїлика, яку вважають "підставою".  Протестувальники стверджують, що тільки перестали бути рабами і працювати за миску супу.

 

«Ми побачили гроші за роботу в ці 9 місяців, як Неїлику впихнули ті 2 тисячі гривнь в кишеню та відсторонили. Це 100% пістава», - обурюються страйкарі, які заблокували ворота яблучної станції.

 

Працівники дослідної станції садівництва розповідають, що  поки триває слідство колективом керував заступник, якому вони довіряють.

 

А вчора, наголошують учасники протесту, їм зачитали наказ про призначення нового директора, який одразу ж вимагає від людей писати заяви на звільнення.

 

«Ми вважаємо, що йому цю посаду купили за великі гроші та знову хочуть жирувати на нашій землі та в садках. І ми не підкоримось цьому "безпредєлу"», – зазначають страйкарі.

 

І уточнюють, що  змушували нового директора самого написати заяву, але він втік.

 

Колектив дослідної станції садівництва наразі взяв під охорону всі склади, контору, техніку та обіцяє перекрити трасу на Вінницю, якщо вимоги людей не почує влада.

 

«Сьогодні день народження губернатора Вінниччини і ми звертаємось до нього у цей святковий день - гарантуйєте нам закон і законність», – кажуть люди.

 

До протестувальників уже приїхали голова Вінницької районної ради та начальник райвідділу поліції.