В Україні рекомендували внести лося до Червоної книги

08:31, 10.11.2017
В Україні рекомендували внести лося до Червоної книги

Лось європейський перебуває в Україні під загрозою знищення.

Комісія з питань Червоної книги України підтримала внесення до неї лося європейського.

 

Цю інформацію підвердили в зоозахисній групі UAnimals.

 

Рішення прийняли шляхом таємного голосування. Його підтримали 24 члени комісії з 31.

 

Як повідомив координатор руху за права тварин UAnimals Олександр Тодорчук, «не дивлячись на тиск мисливських лоббі, більшістю голосів було прийнято рішення про необхідність внесення лося до Червоної книги».

 

Остаточно внести лося до Червоної книги має Міністерство екології. За процедурою, воно має отримати рішення комісії, після чого підготує відповідний наказ, розповів заступник міністра Василь Полуйко.

 

За його словами, після цього наказу будуть автоматично скасовані суперечливі ліміти на відстріл 160 лосів у нинішньому сезоні. Пан Полуйко додає, що з бюджету вже виділені кошти на дослідження популяції лося.

 

Ці ліміти встановили у жовтні, і вони викликали бурхливу реакцію соцмереж. Багато хто засудив дозвіл на відстріл тварин.

 

Екологи вважають полювання на лосів загрозою для їх поголів'я. Мисливці ж із ними не згодні та кажуть, що популяції нічого не загрожує.

 

Як повідомляла «УМ», міністр екології та природних ресурсів Степан Семерак запевняв, якщо кількість лосів виявиться критично малою і це підтвердиться, то "ми знову повернемося до введення заборони полювати".