Тарас Компаніченко обурений побиттям синів у Кам’янець-Подільському

11:43, 06.11.2017
Тарас Компаніченко обурений побиттям синів у Кам’янець-Подільському

Тарас Компаніченко відчув незахищеність родини у нешляхетному суспільстві.

Відомий кобзар, лідер гурту «Хорея козацька» Тарас Компаніченко заявляє про побиття його синів Богуслава і Святополка та їхніх друзів великою групою місцевих  молодиків у парку міста Кам’янець-Подільський у неділю близько 17:55.

 

Про цю неприємну подію Тарас Компаніченко повідомив у Facebook.

 

За словами кобзаря, його сини - Богуслав та Святополк мандрували до карстових печер разом з щорічною експедицією географічного факультету.

 

«В парку на них, на їхнього друга з "Пласту" Андрія та дівчину здійснили напад 11 (одинадцять!) молодиків віку старшого за 20 років. Одинадцять проти трьох! Традиційна схема нападу типового бидла. Мій син Богуслав сидів на лавці. Один запитав: звідки? Той відповів, що з Києва. Секунди не пройшло його вдарили ногою по голові, в чоло. Він втратив свідомість. Та мерзота одразу набігла на інших, почала бійку. Ну, хто переміг не важко здогадатися. Звалили. Замісили. Били ногами. В тому числі по головах», - написав лідер гурту «Хорея козацька».

 

За його словами, у дівчини з компанії синів була істерика. Тоді як поліцію викликати одразу не вдалося, бо нападники вибивали телефони з рук. Правоохоронці приїхали лише через півгодини після виклику, коли всі нападники давно розбіглися.

 

«Поліціянти взяли свідчення, обіцяли подивитися камери спостережень та радили не писати заяв, бо, мовляв, треба буде їздити до Кам'янця і давати свідчення, а написати заяву за місцем проживання-реєстрації. Ну, словом, традиційно нікого і ніхто не знайде? Тобто, марно сподіватися на результати оперативного затримання чи слідства? Його просто не буде?», - обурюється пан Компаніченко.  

 

І додає, що зараз у хлопців болять голови, бо вони отримали травми голови.

 

«І це сталося без жодної зачіпки, без будь-якої на те причини, щоб битися, на порожньому місці. Вертають до Києва. Це жах. Жах в тому, що ти працюєш на те, щоб в цьому суспільстві були шляхетні цінності і відчуваєш повну незахищеність своєї родини», - констатує кобзар.

 

У свою чергу, Генпрокурор Юрій Луценко лаконічно написав у коментарях до посту Тараса Компаніченка: «Почув».

 

Окремі користувачі зазначають у відповідях до коментаря Луценка, що хуліганство не в компетенції органів прокуратури, утім, забувають, що у компетенції прокуратури – нагляд за діяльністю правоохоронних органів.

 

Адже у пості Компаніченка йдеться не лише про напад на синів і їхніх друзів, але й про бездіяльність поліції, яка намагається «перекинути» розслідування нападу на своїх колег зі столиці.