У Львові влаштували облаву на призовників

12:03, 04.11.2017
У Львові влаштували облаву на призовників

Проїзд Крива Липа популярний у молоді Львова через велику кількість розважальних закладів.

Військові і поліцейські влаштували облаву на юнаків призовного віку поблизу нічного клубу «Парадокс» у Львові в ніч на суботу.

 

Так, близько 20 військових і кілька поліцейських заблокували популярний серед молоді провулок Крива Липа, де розташовано багато розважальних закладів, і почали перевірку документів.

 

Про це повідомляють очевидці події у соцмережах в суботу.

 

Зокрема, однією з перших про перекриття проїзду Крива Липа повідомила у Facebook очевидець інциденту студентка Софія Галан.

 

"Перевіряють документи у всіх хлопців призовного віку. Відпускають лише тих хто має документи або студентський за умови що денна форма навчання", - зазначила вона.

 

Військові та поліція, за її словами, були у бронежилетах і з масками на обличчях.

 

"На виході з Кривої Липи стояло 5-7 військових, казали, що це в них якась операція, перевіряли студентів, питали, чи вчаться на денній формі. Після пред‘явлення студентського відпускали", – повідомила пані Галан.

 

За її словами, військові намагалися влаштувати перевірку і всередині нічного клубу "Парадокс".

 

Водночас, як пише місцеве видання "Zaxid.net", проведення облави виданню підтвердив керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

 

"Якщо говорити юридичною мовою, то дозволено все, що не заборонено законом.  Військові виконують не свої особисті заходи, а заходи, що стосуються нацбезпеки, адже зараз відбувається призов на службу і багато людей добровільно прийшли і виконують свій обов'язок, а іншим треба дати для цього стимул. Тому, щоб вчасно провести заходи, організовуються такі заходи для вручення повісток. Законодавством це не дуже врегульовано, але можу сказати, що нікому наручники не одягали", – заявив Поронюк.

 

Інформації про кількість вручених повісток немає. Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив, що усі деталі щодо спецоперації у провулку Крива Липа озвучать на спеціальному брифінгу.

 

У свою чергу, речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська заявила, що поліція участі у цих подіях не брала. У військовому комісаріаті Львівської області нічну облаву не коментують.

 

Як повідомляла «УМ», 28 жовтня подібна операція відбулася у Києві, коли поліція влаштувала облаву у нічному клубі Jugendhub, де проходила вечірка «Головная боль», та грубо і брутально затримала багатьох відвідувачів, доправивши їх до відділку поліції та військкомату.

 

Тоді легітимність операції пояснювали «здійсненням досудового розслідування стосовно ухилення військовозобов’язаних від військового обліку».