У Києві затримали росіянина у формі Нацполіції з гранатами

19:38, 02.11.2017
У Києві затримали росіянина у формі Нацполіції з гранатами

Затриманий росіянин маскувався під спецпризначенця Нацполіції.

Співробітники СБУ затримали громадянина Росії з гранатами і «коктейлями Молотова» у Києві в четвер. Росіянин був одягнений у форму працівника Національної поліції.

 

Про це повідомив журналістам керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов у четвер.

 

Затриманий громадянин РФ підозрюється у скоєнні резонансних злочинів у Києві

 

За словами пана Гуськова, росіянин пересувався по Києву у формі працівника поліції, за що передбачена відповідальність за статтею 353 "привласнення владних повноважень".

 

"Цікаво, що, вочевидь, для полегшення реалізації свого злочинного умислу, він прибув і пересувався по Києву у формі спецпризначенця одного з підрозділів Нацполіції України", - каже Ігор Гуськов.

 

За даними СБУ, росіянин прибув до Києва вранці з іншого регіону України, привіз з собою гранати, пляшки із запальною сумішшю і холодну зброю.

 

Його затримали на одному з автовокзалів Києва на стадії підготовки до злочину.

 

«Наразі здійснюється огляд місця події та інші процесуальні дії», - додав представник СБУ.

 

Гуськов зазначив, що спецслужби Росії в ці дні намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

 

"СБУ має відповідну інформацію, що спецслужбами РФ суттєво активізована робота, яка спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні, з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв", - констатував він.

 

Нагадаємо, поліція Києва і столичного регіону перейшла на посилений режим несення служби. Такі заходи в поліції пояснюють ускладненням оперативної обстановки в столиці і області, обумовленим вчиненням низки резонансних злочинів.