На Житомирщини переводять ресторани і салони на обслуговування українською

16:32, 02.11.2017
На Житомирщини переводять ресторани і салони на обслуговування українською

Усі вивіски в Житомирі мають бути виконані українською.

Державна мова вживатиметься в усіх сферах обслуговування, а також в рекламному бізнесі, на вивісках та у діловодстві на Житомирщині вже найближчим часом.

 

Відповідне рішення ухвалила більшістю голосів Житомирська облрада у четвер.

 

«Щойно Житомирська обласна рада прийняла рішення "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній царині в Житомирської області". Рішення, ініційоване фракцією ВО "Свобода", стосується насамперед сфери обслуговування і має за мету повернути українську мову в публічну сферу життя», - написав на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидор Кізін.

 

За його словами, рішення передбачає основний принцип: персонал закладів обслуговування, громадського харчування, торгівлі повинен зустрічати відвідувачів українською мовою, і лише на прохання відвідувача має право перейти на іншу мову обслуговування.

 

Житомирська облрада також вирішила, що рекламні оголошення, вивіски, плакати, афіші та інші форми рекламної продукції повинні виконуватися українською або іншою мовою з зобов'язанням її перекладу.

 

"Це нормальна практика. Подібне рішення, в тому числі за моєї ініціативи, вже прийняли у Києві. Проект повністю відповідає Конституції та законодавству", - зазначає пан Кізін.